Yolların bakımı için 25 milyon daha

Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda; Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın çalışmaları için 25 milyonluk kaynak aktarımı kabul edildi. Başkan Toçoğlu, TOYOTA’nın yeni model ihracatları arttığı için vergi iadeleri düşünce kalan paranın artıya değil, eksiye geçtiğini söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste 5 ilave gündem maddesi ile birlikte 72 madde görüşülerek karara bağlandı.

İki ana kalem geliri

Toplantıda konuşan Başkan Toçoğlu, “Belediyemizin iki ana kalem geliri var. Biri İller Bankası aracılığıyla ulaştırılan paralar diğeri de Sakarya’da toplanan vergilerin iadeler çıkıldıktan sonraki yüzde 6’lık kısmı. TOYOTA’nın yeni modeli ile ilgili ihracatlar arttığı için iadeler düşünce kalan para artıya değil, eksiye geçiyor. Bu konuyla ilgili Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’la görüştük. Gerekenin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Asfalt için kaynak aktarımı

Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda SASKİ’nin şehirde yürüttüğü çalışmalar sonrasında yollarda gerçekleştireceği asfalt çalışmaları için 50 milyonluk kredi alımı onaylanmıştı. Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda ise; Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi tarafından kullanılmak üzere diğer harcama birimlerinden kaynak aktarılması oybirliği ile kabul edildi.

TÜVASAŞ’a ek tesise onay

Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi arazisinin sanayi alanı olarak kalmasının ardından fabrikanın hızlı tren imalatları ile ilgili olarak kurulacak olan tesislerin olduğu araziye ilişkin nazım imar planı değişiklik tekliflerini içeren 68. madde oybirliği ile kabul edildi.

Hendek’e meydan ve otopark

Hendek Belediyesi’nden gelen talep doğrultusunda Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Hendek’e Kent Meydanı, Yer Altı Otoparkı ve Çevre Düzenlemesi yapılabilmesi için Hendek Belediyesi ile protokol imzalanması hususunda Başkan Toçoğlu’na yetki verilmesi ile ilgili 61. madde oybirliği ile kabul edildi. Bu gelişmenin ardından kısa süre içerisinde ihalenin yapılması ve inşaatın başlaması bekleniyor.

Haziran Meclisi

Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nda 1-30. maddeler komisyonlardan geldiği şekliyle oybirliği ile kabul edildi. 31-55. maddelerin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesi oybirliği ile kabul edildi. 56, 57 ve 58. maddeler birlikte oylanarak oybirliği ile kabul edildi. 59, 60, 61, 62, 63, 64 ve 65. maddeler oybirliği kabul edildi. SASKİ Genel Müdürlüğü’nün ‘Atıksu Arıtma Çamurları Nihai Bertaraf Tesisi İnşaatı İşi’ için İller Bankası’ndan 24 milyonluk kredi alımına ilişkin Başkan Toçoğlu’na yetki verilmesini içeren 66. madde oybirliği ile kabul edildi. 67, 68, 69 ve 70. maddeler oybirliği ile kabul edildi. 71. madde oybirliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Bingöl’deki muhtaç ailelere verilecek 1000 koli yardım için Başkan Toçoğlu’na 72. madde kapsamında oybirliği ile yetki verildi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]