Yol kenarına bırakılan 67 kaçak göçmen yakalandı

Akyazı D100 Karayolu kenarında 67 Mülteci 8 çocuk kaçak göçmen yakalandı.


Akyazı D100 Karayolu kenarında bir petrol ofisine bırakılan bir grup kaçak göçmeni gören çevre esnaf, olay yerine Jandarma ekiplerini çağırdı. Jandarma ekiplerinin geldiğini fark eden mülteciler çevredeki tarlalara kaçtılar. Jandarma ekipleri yakaladığı kaçak göçmenleri ekip arabasıyla  kullanılmayan petrol ofisine getirdi. Ağrı’dan tırın dorsesi içerisinde Ankara’ya gelmek ümidiyle yola çıkan mülteciler  Akyazı D100 Karayolu kenarına bırakıldı. Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu Afgan, Pakistan ve Özbek uyruklu olan 67 Mülteci jandarma ekipleri tarafından yakalandı. 
 
Toplamda 175 kişi olduklarını söyleyen gruptaki bir mülteci Ağrı Doğubeyazıt’tan Ankara’ya gitmek için tırın dorsesi içinde yola çıktıklarını kaydetti. Kaçak göçmenlerin tır şoförüne kişi başı 1500 dolar vererek yola çıktıkları öğrenildi.  
 
Yakalanan kaçak göçmenler Akyazı Belediyesi’ne ait otobüsle Akyazı Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Akyazı İlçe Jandarma Komutanlığı’nda yapılacak olan işlemlerin ardından kaçak göçmenlerin Sakarya İl Göç İdaresi’ne teslim edileceği öğrenildi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]