Yıldız "Sütü dereye dökmek yazık"

Türk Veteriner Hekimler Birliği Sakarya Veteriner Odası Başkanı Mustafa Yıldız, bazı bölgelerde sütün para etmemesi ve süt firmalarının alımlara ara vermesiyle üreticinin sütü dereye döktüğü haberlerinin üzüntü verici olduğunu söyledi. 

Yıldız, ihracatçı birliklerine sütü değerlendirmesi çağrısında bulundu. Sütün çok kıymetli ve heba edilemez temel besinlerden biri olduğunu vurgulayan Türk Veteriner Hekimler Birliği Sakarya Veteriner Odası Başkanı, şunları kaydetti: “Sütün dereye döküldüğü haberlerini görünce içim sızladı. Süt insanların beslenmesinde çok değerli bir besin maddesi. Süt ve süt ürünleri sağlıklı bir birey için tüketilmesi vazgeçilmez ürünler arasında bulunuyor. Hal böyle iken sütün dereye döküldüğü haberleri gerçekten üzücü ve kaygı verici.” 

"İHRAÇ EDİLEBİLİR" 

Gerek Avrupa ve gerekse Ortadoğu’da süt ve süt ürünleri yoğurt, peynir gibi gıda maddelerinin alıcı bulabileceğini dile getiren Mustafa Yıldız, ihracatçı birliklerinin harekete geçmesi gerektiğini ifade etti. Süt ve süt ürünlerine pazar bulmanın zor olmayacağını dile getiren Yıldız, açıklamasını şöyle tamamladı: “Süt fazlasının peynir, ve diğer süt ürünleri olarak uzun vadeli değerlendirilebilir. Gıda ihracatçıları süt ve ürünlerinin ihracatını en iyi şekilde değerlendirmeli. Elimizde olan ürünlerin kıymetini bilmeli ve ekonomiye kazandırmalıyız. Devlet bu konuda üzerine düşeni yapmalıdır. 1 litre sütün bile heba edilmesi doğru değildir."
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]