Yıldırım: "Bu seçimde baraj yok!"

Saadet Partisi Sakarya Milletvekili adayı Eyüp Yıldırım, Saadet Partisi’nin 1 Kasım seçimlerinde barajı aşamaması durumunda bile, Sakarya’dan 70 bin oy alması durumunda Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunarak Meclis’e gireceğini belirterek, “Bu seçimde baraj yok” diye konuştu.

Barajları aşacağız

Saadet Partisi Sakarya Milletvekili adayı Eyüp Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürürken, parti teşkilatları ile de sık sık bir araya geliyor. Yıldırım, ziyaretlerinde Sakarya için koydukları 70 bin oy hedefini anlatırken, bunun çok uzak olmadığını belirti. Yıldırım, “Anayasamızda seçim barajı diye bir şey yok. Dolayısıyla biz Sakarya’dan 70 bin oy aldığımız zaman barajı da aşacak durumdayız. Bize soruyorlar bunu nasıl yapacaksınız diye. Anlattığımızda da insanlarımız bize hak veriyor” dedi.

Baraj yok

Yıldırım, “Gönlü bizimle olup baraj engeli nedeniyle oyu başka istikamete yönelen seçmenimize çağrımızdır. Bu seçimde baraj engeli yoktur. Her vatandaşın seçme ve seçilme hakkı anayasanın teminatı altındadır. Anayasanın 148/3 maddesi ile bireysel başvuru yolu açılmıştır. Saadet partisi Türkiye genelinde barajı aşamasa bile Sakarya’dan seçilme için yeterli olan 70 bin oy aldığında Anayasa mahkemesine bireysel başvuru yapmak suretiyle temsil hakkını elde etmiş olacaktır.” diye konuştu.

Mesajı almadılar

Siyasi partilerin 7 Haziran seçimlerinde seçmenin verdiği mesajı almadığını da vurgulayan Yıldırım, “Geride bıraktığımız 7 haziran seçimlerinde milletimiz meclise gönderdiği partilere uzlaşarak bir hükümet kurun mesajı vermiştir. Ancak bu mesajı doğru okuyamayan meclisteki siyasi partiler bir araya gelme iradesini ortaya koyamamışlardır. Ülke menfaatinin önüne koyulan parti menfaatleri buna imkan tanımamış ve seçimlerin yenilenmesi kararı alınmıştır. 1 kasım seçimleri yeni bir millet iradesinin ortaya konulacağı tarihtir.” şeklinde konuştu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]