YGS'de başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi..

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu beraberinde Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli ile Fen Lisesini ziyaret ederek, 2016 YGS’de üstün başarı elde eden öğrencileri ödüllendirdi. Ziyarete eğitimci-yazar Abdullah Çelik de katılarak öğrencilere kitap armağan etti.
              
İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu törende yaptığı konuşmada, elde edilen başarıların çok önemli ve değerli olduğunu, bunun için hem öğrencileri hem de öğretmenleri yürekten kutladığını ifade etti.
                 
Akademik başarının yanında öğrencilerin sosyal, kültürel ve manevi yönlerden de gelişmesi için Okul Yönetimin yürüttüğü faaliyetlerin öneminin altını çizen Kuntoğlu, çeşitli örnekler vererek iyi bir meslek erbabı olmanın yanında iyi bir insan olmanın vazgeçilmez değerde olduğunu, ülkenin selameti ve istikbali için bunun bir zaruret olduğunu belirtti.
                  
Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Mevlüt Kuntoğlu, anne-babalarına hürmette kusur etmemelerini, öğretmenlerinin hem öğrenciyken hem de gelecekte ellerini öpmelerini, çok kitap okumalarını, milli ve manevi değerleri özümseyerek bir hayat tarzı sürdürmelerini istedi. Namaz kılmanın değerine ve hayati derecede kritik faydalarına dikkat çeken Kuntoğlu, namazın insanı bir aşı ya da antivirüs programı gibi kötülüklerden ve zararlı alışkanlıklardan koruduğunu söyledi.
                  
YGS’de ilk iki binde yer alan Fen Lisesi öğrencilerini teker teker sahneye alarak kendileriyle görüşen, onları dinleyen, neşelerini paylaşan ve ödüllerini veren İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu, LYS’ de aynı başarıyı tekrarlayacaklarına inandığını belirtti.
    
Düzenlenen törende Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli ve Eğitimci Yazar Abdullah Çelik de başarılı öğrencileri tebrik ederek, çeşitli yarışmalarda derece yapan Fen Lisesi öğrencilerine ödüllerini verdiler.
 
Her yıl artarak tekrarlanan başarılardan büyük gurur duyduklarını belirten Okul Müdürü Yunus Birincioğlu YGS 2016 sonuçlarına göre 116 öğrencinin 125,41 net ortalaması ile 434,38 puan ortalamasına ulaşıldığını, ilk iki binde 19, ilk beş binde 39, ilk on binde 59, ilk otuz binde 101 öğrencinin yer aldığını hatırlattı.
               
Klasik okul tedrisatının yanında yoğun bir şekilde proje çalışmaları, bilim olimpiyatı eğitimleri, spor, müzik, görsel sanatlar çalışmaları ile kültürel programlar yürütüldüğünü ifade eden Birincioğlu, önceki yıllarda başlatılan akademik başarıyı arttırmaya dönük kursların bu yıl bütün öğrencileri kapsayacak şekilde genişlediğini, Okul ve pansiyonun yaz ve sömestr tatilleri ile hafta sonları açık olduğunu, haftanın yedi günü eğitim, kurs vb. faaliyetlerin devam ettirildiğini söyleyerek özellikle destekleme ve yetiştirme kursları konusunda kendilerine şevk ve destek veren İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli’ye öğrencileri adına şükranlarını sundu.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]