Yerli ve yabancı şairler, Sapanca'da şiirlerini seslendirdi

Yerli ve yabancı şairler, 15. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları'nda şiirlerini seslendirdi.

Sapanca Gölü kıyısında düzenlenen programda konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Kültür ve Sanatın toplum hayatındaki ağırlıklı yerinin geçmişte çok güzel örneklerle ortaya koyulduğunu ancak zaman zamanda bundan sarfınazar edildiğini söyledi.

Sapanca Şiir Akşamları'nın yenilenmiş konseptiyle varlığını daha uzun süreler devam ettireceğini vurgulayan İsen, şöyle konuştu:

"Biz bu etkinliği 1999 Marmara depremi sonrası Sakarya'nın sosyal yaralarının sarılmasına katkı sağlayacağını düşünerek başlattık. Dönemin valisi ve bir ekiple bu işe girdik. Sapanca doğal güzellikleri kendisi bir şiir. Bunun biz reel şiir ile yan yana getirebilir miyiz diye hayal ettik. 14 yılın ardından bu yıl Sakarya Büyükşehir Belediyesi etkinliği çeşitlendirmek ve daha geniş bir kitleye yaymak için çalışmalar gerçekleştirdi. Üniversitenin sürecin içerisinde olması için etkinliğin tarihi değiştirdik. Yavaş yavaş liseleri bu sürece dahil ediyoruz."

İsen, programda yapılan yenileme çalışmaları kapsamında genç neslinde etkinliğe dahil edildiğini, bununda Sapanca Şiir Akşamları'nın güçlü temeller üzerinde daha uzun yıllar devam edeceğinin göstergesi olduğunu kaydetti.

Sapanca Belediyesi Aydın Yılmazer, Sapanca Şiir Akşamları kapsamında yapılan etkinliklerle Sakarya ve Sapanca'nın Türkiye ve uluslararası platformlarda tanıtıldığını anlattı.

Etkinlikler bünyesinde yurtiçi ve yurtdışından bir çok şair ve sanatçıyı Sapanca'da misafir ettiklerini ifade eden Yılmazer, "Sapanca Şiir Akşamları ile düzeyli bir kültür sanat buluşması meydana geliyor. Bu etkinlikle Türkçe'mizin mükemmel bir dil olma özelliğini her yıl yeninden keşfediyoruz İnşallah gelecek yıllarda da bu kıvancı yaşamaya devam edeceğiz. Etkinliğin başlamasında ve bu günlere getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından çeşitli illerden ve Tunus ile Cezayir'den gelen yerli ve yabancı 24 şair şiirlerini seslendirdi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]