Yeni kimliklerle ilgili bilmeniz gerekenler

Sakarya Fotoğrafçılar Ressam ve Tabelacılar Odası Başkanı Cevat Davulcu, geçtiğimiz günlerde yeni kimlikler ile ilgili Ankara ve Kırkkale’de yaptığı temasların ardından yeni kimliklerdeki fotoğrafların çekimi üzerine üyeleriyle istişarede bulundu.

Yönetim Kurulunun ev sahipliğinde yapılan toplantıda yeni kimliklerin fotoğraflarının nasıl çekileceği, hangi ölçülerde olacağı ve kimliklerin nasıl alınacağı konuları ele alındı. Başkan Davulcu, “Ankara’da yaptığımız bir dizi ziyaretler ve Kırkkale’deki uygulamayı yerinde görmemiz bizim açımızdan çok önemli oldu. Gördük ki, hayatımıza giren yeni kimlikler günlük yaşamımızı çok kolaylaştıracak. Bunun için üyelerimizin bilmesi gereken önemli hususlar var” dedi.

Başkan Davulcu, “Yeni kimliklerimiz 6 ay sonra ülke genelinde ve Sakarya’da da dağıtılmaya başlanacak. Kimliklerin üzerindeki fotoğraflar biometrik çekilecek ve 4x6 cm ebadında olacaktır. Kimliğini alacak herkes mutlaka fotoğraf çektirecektir. Çocuklar için 15 yaşından küçükse buna gerek yok. Kimlik almak için önce ilgili nüfus müdürlüğünden randevu alınacak, daha sonra odamıza kayıtlı fotoğrafçılarda fotoğrafını çektirecek olan vatandaş, bankaya da kimlik ücretini yatıracak ve yeni kimliğini alabilecek” dedi.

Başkan Davulcu daha sonra kimliklerin dağıtıldığı Kırkkale’yi yeniden ziyaret ederek, hem vatandaşlar ile görüştü, hemde fotoğrafçı esnaflarıyla bir araya geldi. Uygulamada sıkıntı olmadığını belirten Davulcu, 6 ay sonra hayatımıza girecek olan yeni kimliklerin şimdiden hayırlı olması temennisinde bulundu.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]