Yeni emniyet binası Maltepe'ye geliyor

Sakarya Gazeteciler Birliği’ne iade-i ziyarette bulunan Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, yeni emniyet binasının Dörtyol’da yapılacağını açıklarken, şehrin daha güvenli hale gelmesi için de başlattıkları özel uygulamaların sonuçlarını almaya başladıklarını ve 4 ana hedef üzerinde yürüdüklerini söyledi. 

Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Asayiş-Narkotik ve Çocuk Şube Müdürlüklerini yürüten Tansu Yıldırım ile birlikte Sakarya Gazeteciler Birliği’ne (SGB) iade-i ziyarette bulundu. İl Emniyet Müdürü Kaya, gerçekleştirdiği ziyarette şehir adında emniyet açısından önemli sayılabilecek gelişmeleri anlattı. İlk olarak yeni emniyet binasının Maltepe Mahallesi Dörtyol mevkiinde bulunan Polisevi ve yanındaki Bayındırlığa ait 33 dönümlük alan üzerine yapılacağını belirten Müdür Kaya, "Genel Müdürlüğümüz yeri onayladı ve artık proje hazırlığına başlandı" dedi.

Sakarya’da ikinci safhada silah kullanımı ve atılmasının çok olduğunu belirten Kaya, İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının yanı sıra Akyazı ve Karapürçek’te de emniyet müdürlükleri binalarının projelerinin de onaylandığını da söyleyerek, "Bunun için ekiplerimiz önlem almaya başladı. Son 5 yıl içinde Sakarya’da yakalanan silah miktarına ulaştık. Hatta bazı yıllara 3’e dörde katladık. Geçen yıl içinde yakalanan silah miktarı 500’ü buldu. Akyazı ve Karapürçek ilçelerimiz içinde sorun kalmadı. Kısa sürede 3 binamız için inşaatlara başlanacak" diye konuştu.

Düğün ve özel günlerde silah atımının önüne geçilmesi için de kameralı takip sistemi kurulacağını ve kameralı sivil ekiplerin düğünleri izleyeceğini ifade eden Kaya, silah atımından bundan sonra düğün sahibinin de, mahalle muhtarının da sorumlu olacağını söyledi. Kaya, "Düğün sahibi de, mahalle muhtarı da hatta vatandaş bile silah atımından sorumlu olacak. Gerekirse müdahale edebilecek. Bunun için düğünlere polis sivil olarak davetli gibi gidecek. Şehirde hırsızlık ve uyuşturucu mücadelesi içinde yeni bir uygulama başlattık ve özellikle yakalaması bulunan hırsızlardan son bir ayda 300’ünü yakalayarak adalete teslim ettik. Böylelikle hırsızlığı meslek haline getirmiş sabıkalılar cezaevine girmiş oldu. Her ekibe zimmetlediğimiz sabıkalı ve yakalaması bulunan hırsızları kısa sürede ilimizden temizliyoruz. Pazartesi, Salı servisler denetimden geçecek, okul önlerinde çalışmalarımız 5 gün devam edecek. Cumartesi, Pazar ise şok uygulamalar sürecek. Öğrencilerimizin huzur içinde okullara gitmeleri sağlanacak" şeklinde konuştu.

Sakarya’da bir iki ay içerisinde 150 bekçinin merkezdeki 4 ilçede göreve başlayacaklarını ve MOBESE ile ilgili yapacakları çalışmalardan da bahseden Kaya, "Eskiden olduğu gibi yine geceleri bekçilerimiz mahallerde görev yapacak. Güvenlik açısından destek olacaklar. İlk etapta polis eşliğinde sonrasında ise mahallerde ikişerli olarak sabaha kadar görev yapacaklar. MOBESE’den bir çalışma yapacağız. Hatalı park eden sürücüyü önce telefon ile uyaracağız, eğer uyarıya rağmen aracını kaldırmaz ise cezai işlemi uygulayacağız. Şehirde şok uygulamalarımız ise gece gündüz yer mefhumu olmadan sürecek. Bizim emniyet olarak amacımız daha güvenli ve huzurlu bir şehir olmayı sağlamak. Halkımıza da bize yardımcı oldukları için teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

SGB Başkanı Zeki Aydıntepe, SGB Kurucu Başkanı ve Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkanı Müjdat Çetin ile yönetim kurulu üyeleri ise basın ile polisin ortak görev yaptığını vurgulayarak, her zaman vatandaşa yönelik hizmetler açısından polisin yanında olduklarını ifade ederek, Emniyet Müdürü Fatih Kaya ile Asayiş Müdürü Tansu Yıldırım’a teşekkür ettiler.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]