Yeni bulvarın adı belli oldu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Serdivan’da inşa edilen yeni bulvar projesinin ismi belirlendi.

Serdivan’da inşa edilen yeni bulvara ismini verecek anket çalışmasının sonucunu açıklayan Başkan Toçoğlu, “Yeni bulvarın adı hemşerilerimizin teveccühleri ile Medeniyet Bulvarı oldu. Serdivan ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Daha önce Ulaşımda Akıllı Kart Sistemi Uygulaması (Kart54), şehir içi raylı sistem (Adaray), Ofis Sanat Merkezi ve Sakarya Sanat Galerisi gibi ulaşım, çevre, kültür sanat ve diğer başlıklardaki hizmetlere isim veren Sakaryalılar yeni bulvara da adını vermiş oldu. Yoğun katılım ile gerçekleşen anketin sonucunu açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Serdivan’da inşa ettiğimiz yeni bulvarın adı hemşerilerimizin teveccühleri ile Medeniyet Bulvarı oldu. Serdivan ve şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Ankete Rekor Katılım

Ankete katılım gösteren tüm Sakaryalılara teşekkür eden Başkan Toçoğlu, “Sosyal medyadan duyurduğumuz anket kapsamında hemşerilerimizden birçok isim önerisi aldık. Şehrimiz için her biri ayrı değer olan önemli isimler tarafımıza iletildi. Bunun dışında Serdivan bölgesini niteleyen bazı isim önerileri söz konusu oldu. Arkadaşlarımız bu öneriler üzerinde gerekli incelemeleri yaptılar. 10 seçenek belirlendi. Ve anket başlatıldı. Katılımcı belediyecilikte örnek uygulamamıza 10 bin 425 oy kullanıldı. Oyların bin 981’ini alan Medeniyet seçeneği yeni bulvarın da ismi olmuş oldu” diye konuştu.

Medeniyete Bin 981 Oy

Gerçekleştirilen anket ile ilgili detayları paylaşan Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar ise, “Ankette en fazla oy olan Medeniyet seçeneğini 871 oyla Aliya İzzetbegoviç, 609 oyla Kampüs, 568 oyla Gazze, 281 oyla Necip Fazıl, 237 oyla Akademi, 226 oyla Kardeşlik, 97 oyla Millet ve 81 oyla Kültür takip ediyor. Diğer seçeneği ile ilgili de çeşitli alternatifler aldık. Diğer seçeneğinde 500 oy bandını aşan isim önerileri ise şu şekilde oldu; Süleyman Seba bin 669, inci bin 198, Aykut Adıyaman 901 ve Selvanur 510. Daha önce de katılımcı belediyecilik adına bu tarz örnek uygulamaları hayata geçirmiştik. Önümüzdeki süreçte de projelerimize isimleri birlikte vermeyi umuyoruz. Medeniyet Bulvarı Sakarya’ya hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]