Yaz spor okulları seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Velilerin, okulların kapanmasına az bir süre kala kayıt almaya başlayan yaz spor okullarıyla ilgili tercih yaparken, çocuğun sosyal ve fiziksel özelliklerinin yanı sıra, kursun yeterliliğini de sorgulaması gerekiyor.

Çocuğunuzu yaz okuluna göndermeye kadar verdiyseniz, sıra okul seçerken nelere dikkat etmeniz konusuna geliyor.  Çocukların okuyacağı okulu seçerken nasıl bazı kriterlere dikkat ediyorsak, yaz okulu için de aynı şey geçerli.

Konuyla ilgili SakaryaRehberim.com'a açıklamalarda bulunan Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Seray Soydaş Yaralı, velilerin yaz spor okullarına göndermek istediği çocuklarının sosyal ve fiziksel özelliklerini göz ardı etmemesini isteyerek, branş tercihinin bu konu dikkate alınarak ve çocuğun isteğine göre yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Erken yaş


Çocukların erken yaşta uygun branşlarda spora başlaması gerektiğini söyleyen Yaralı, "Aileler yaz spor okullarını tercih ederken ilk önce çocuklarının yaşlarına dikkat etmeli. Var olan yaşa uygun spor dalları tercih edilmeli. İkinci olarak çocuklarının fiziksel özellikleri seçtiğiniz spor dalına uygun mu ve yeterliliği var mı bu araştırılmalı. En son olarak da çocuğun karakteristik özelliği. Bu konu ile ilgili varmak istedikleri branş hocalarına danışarak detaylı bilgi de alabilirler. Ulaşmak istedikleri branş spor kulüpleri yaz çalışmaları yapmakta. Ayrıca gençlik spor il ve ilçe müdürlükleri ve belediyeler yaz spor okullarına destek vermektedir. Hemen hemen tüm spor dallarında yeteri kadar kulübümüz mevcut. Ayrıca belediyeler ve gençlik spor il müdürlüğü bu konuda yaygın çalışma yapmakta. Muhakkak erken yaşta çocuklarımızı sporla buluşturmamız gerekiyor. Gerek ruhsal gelişimi gerek sağlık gelişimi açısından çocukların erken yaşta spora başlaması büyük önem arz ediyor. Ayrıca aileler çocukları spora yönlendirirken bir sosyal etkinlik olarak mı spora başlıyorlar ya da uzun boyutlu bir sporcu kimliği ile hayatını devam ettirsin mi istiyorlar buna dikkat etmeliler. Çocuklarını uygun branşa yönlendirmek için yetkililerden detaylı bilgi almalılar" şeklinde konuştu.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]