Yavru Vatan Kıbrıs'tan Başkan Alemdar'a misafir oldular

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türk Cumhuriyetleri ile başlattığı “Kardeş Okul Projesi” kapsamında Sakarya Anadolu Lisesi ile kardeş okul olan Kıbrıs Gazimağusa Namık Kemal Lisesi, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a misafir oldu.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Sakarya Anadolu Lisesi Müdürü Yalçın Sevindik, Gazimağusa Namık Kemal Lisesi Müdürü İlknur Semi ile her iki okuldan öğretmenler ve öğrenciler de yer aldı. Nisan ayında Namık Kemal Lisesi’ni ziyaret ettiklerini belirten Sakarya Anadolu Lisesi Müdürü Yalçın Sevindik, proje ile iki okul arasında kültür ve eğitim bağlarının karşılıklı olarak güçlendirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

“Kardeş Okul Projesi” kapsamında Serdivan’a misafir olmaktan memnuniyet duyduklarını ve buradaki misafirperverliğin kendilerini mutlu ettiğini belirten Gazimağusa Namık Kemal Lisesi Müdürü İlknur Semi de doğal güzellikleri ile Serdivan’a hayran kaldıklarını söyledi.

"Biz Kıbrıs’la bir bütünüz"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Alemdar, “Biz Kıbrıs’la bir bütünüz. Orada kardeşlerimiz var. Kıbrıs’ı sadece bir kara parçası olarak görmüyoruz. Kıbrıs bizim için stratejik derinliğinin yanı sıra atalarımızın bize bıraktığı bir miras olarak da önemlidir. Oradaki kardeşlerimizle birlikte olmak bizim için görevdir.” dedi.

Başkan Yusuf Alemdar, ziyaretin anısına misafirlere hediye takdim etti.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]