"Yaptıkları yanlarına kar kalmayacak"

Direnişin 15’inci gününde Demokrasi Meydanı’nda toplanan on binlerce vatandaşa hitap eden Başkan Toçoğlu, “Bir mücadelenin nasıl İslami, insani vu hukuka uygun olduğunu tüm dünyaya gösteriyoruz. Türkiye’de 76 milyon insan ayakta tek bir çıt yok. Çünkü biz hukuka ve değerlerimize bağlı insanlarız. Haklı bir mücadelemiz için meydanlardayız” dedi.

Sakarya, 15 Temmuz darbe girişimin ardından demokrasi nöbetine devam ediyor. Bu kapsamda kalkışmanın 15’inci gününde de Demokrasi Meydanı’ndaki toplanan on binlerce vatandaş darbeye karşı sloganlar attı. Milli irade ve seçilmiş hükümete karşı yapılan hain saldırı meydanda toplanan on binler tarafından lanetlendi. Programda Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, belediye başkanları, ilçe başkanları, STK temsilcileri ve gazeteciler de yer aldı.

7’den 70’e Herkes Meydanda

Başkan Zeki Toçoğlu, “15 gündür şanlı direnişimizi metanetle sürdürüyoruz. Görüyoruz ki olaylar açığa çıktığı zaman nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzu anlıyoruz. Maalesef Türk askerinin şanlı üniformasını sırtına geçiren alçak teröristler yapmayacaklarını bırakmadılar. Hamdolsun 15 Temmuz gecesi başlatılan bu direniş bu alçakların, hainlerin emellerine ulaşmalarını engellemiştir. Hepinizden Allah razı olsun. Böyle bir direnç tarihte az görülmüştür. 7’den 70’e herkes 15 gündür bu meydanda direnmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanımızdan ikinci bir talimat gelene kadar da direnmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu

Yanlarına Kar Kalmayacak

Başkan Toçoğlu, “Arkadaşlar gerçekten örnek bir mücadele örneği gösteriyoruz. Bir mücadelenin nasıl İslami, insani vu hukuka uygun olduğunu tüm dünyaya gösteriyoruz. Yani hemen yanıbaşımızdaki alanda bulunan çiçekler dahi yerinde duruyor. Böyle bir direniş dünyanın neresinde var? Türkiye’de 76 milyon insan ayakta tek bir çıt yok. Çünkü biz hukuka ve değerlerimize bağlı insanlarız. Haklı bir mücadelemiz için meydanlardayız. Çok güzel şeyler olacak. İnşallah kimsenin yaptığı yanına kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Mazlum Coğrafyalarda Etkilenecek

AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “15 gecedir bu meydanlardasınız. Bugün darbelerin kitabı yazılsa 15 Temmuz darbe girişimi en alçağı olurdu. Sizler çok büyük bir kahramanlık örneği gösterdiniz. Bu ülkeye zarar gelirse, mazlum coğrafyalar da bundan etkilenecek. Hepimiz bunun bilincindeyiz. İnşallah Cumhurbaşkanımız ‘Evlere dönebilirsiniz’ diyene kadar da bu meydanlarda olacağız. Allah sizlerden razı olsun. Allah’a emanet olun” şeklinde konuştu.

Karasu Meydan Doldu

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, “15 Temmuz’dan itibaren evini, aşını, işini ve çocuğunu ihmal ederek bu meydanları dolduran Sakaryalılar size sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 15 Temmuz akşamı Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nu aradım. Bana ‘Sen hala sokağa çıkmadın mı?’ diye sorunca inanın kendimden utandım. Ardından hemen belediyemizin tüm kapılarını açarak anonslar yaptık. Kısa süre içerisinde on binler Karasu Meydanı’nı doldurdu” diye konuştu.

İman Dolu Göğüslerle

15 Temmuz gecesi Valilikte askerlerin kurşununa hedef olan Gazi Mehmet Akyazıcı ise; “Ecdadımızın torunları olarak topla, tüfekle üzerimize geldiler. İman dolu göğüslerle onları bozguna uğrattık. Allah’a hamdolsun Rabbim bize zafer nasip etti. Samimiyetsiz, insanların dini duygularını kullanarak 40 yıllık

sürede devletin her kademesini ele geçirdiler. En sonunda kendi insanlarına da kurşun sıkmayı göze alarak topla, tüfekle bize saldırdılar. 15 Temmuz gecesi de Allah bizlere gazilik nasip etti. Bu sürede yanımda olan herkesten Allah razı olsun. Rabbim bizi bu hainlere karşı bizi her zaman muzaffer eylesin” dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]