Yapılacak hastane için yeni yer belli oldu

Milletvekili Ayhan Sefer Üstün bin yataklı hastane için yer çalışmalarının sürdüğünü açıklayarak, "Önerilen yer Evrenköy ile Alandüzü arasında bir orman alanı. Bu araziyi Sağlık Bakanlığı’na kazandırmak üzereyiz" dedi.

AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, yapılacak bin yataklı hastanenin yeri ve şehirde devam eden projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar bin yataklı hastane için önerilen yerlere gelen itirazların süreci tıkadığını söyleyen Üstün, “Son olarak Evrenköy ile Alandüzü arasında bir orman alanı öneriliyor. Orman Kanunu’na eklediğimiz bir madde ile orman alanlarının hastane yapımı için tahsis edilebileceği hükmünü getirmiştik. Bundan istifade ile bir tepecik halinde duran bu araziyi inşaAllah Sağlık Bakanlığı’nadevretmek üzereyiz” dedi.

400 DÖNÜM CİVARINDA

Alanın yaklaşık 400 dönüm civarında olduğunu belirten Üstün,"Tamda istenildiği gibi geniş bir alan. Sonraki aşamalarda da genişletilebilme imkânı olan, başka tesisler yapabileceğimiz bir alan. Ve yine Korucuk'taki hastanemize de yakın olduğu düşünüldüğünde her iki hastanenin koordineli çalışma kabiliyeti de ortaya çıkacak. Bu bakımdan Sağlık Bakanlığı da burasını biraz daha önceledi. Doğrusu bizde sonradan evet burası niye olmasın diye düşündük" ifadelerini kullandı.

ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Önerilen yerin ulaşıma da değinen Milletvekili Üstün, "Ayrıca otobanlara ve ulaşım alanlarına da son derece yakın ve şehrinde gelişim aksının üzerinde. Böyle olunca sanki bu arazi daha kabul edilebilir gibi geldi. Onun için bunun üzerinde bir çalışma yürütülüyor, Orman ve Sağlık Bakanlıklarımız üzerinde çalışıyor. Evet, tamam derlerse artık inşallah hastane oraya yapılır. Biz burada sadece öneren kişileriz, yani bizim bu konuda karar verme durumumuz yok. Kararı bakanlıklar veriyor" dedi.

GECİKME OLABİLİR

Hastanenin Sakarya'ya kazandırılacağını fakat gecikme olabileceğinin altını çizen Üstün, "Sakarya arsa zengini bir şehir değil. Arazimiz var ama yüzde 45’i orman, geri kalanının önemli bir kısmı da tarım arazisi. Geri kalanlar da vatandaşların elinde. Baktığınız zaman çok da alternatifimiz yok Sakarya’da. İnşaAllah bu konu bir şekilde çözülmek üzere. Çözüldüğünde Sakarya çok sağlıklı, geniş, büyük bir hastaneye kavuşmuş olacak" diye konuştu. Geriye dönüp baktıklarında ilçelere de hastane kazandırdıklarını ifade eden Üstün, "İlçelerimizin bu çerçevede eksiği yok, fazlası var. Şimdi merkeze de böyle büyük, geniş bir hastane yaptığımızda sağlıkta çok önemli bir mesafe alacağız. Sakarya’da diğer kamu yatırımları da tüm hızıyla devam ediyor. Stadın eli kulağında. Görseliyle, kullanışlılığıyla, ulaşımıyla çok fonksiyonel bir yapı olacak. Görseli gerçekten çok güzel. Liman da faaliyete geçti” şeklinde konuştu.

YAŞANABİLİR BİR SAKARYA

Gebze ve Dilovası gibi olmak istemediklerinin altını çizen Üstün, şunları söyledi: "Böylesine bir kalkınmayı istemiyoruz. Biz planlı, programlı, çevreye duyarlı, ileride çocuklarımızın yaşayabileceği bir Sakarya bırakmak istiyoruz. Bunu da adım adım, sabırla gerçekleştiriyoruz. Dün Sakarya’yı ilgilendiren bir ekonomik yatırım ile ilgili İstanbul’a gittim. O şehirde gerçekten, hakikaten yaşanmaz. Şehrimin, sokağımın, evimin değerini anladım. Milyon dolarlık patronlar şehrin içerisinde sıkışmışlar, adamın parası var ama yaşayacak ortamı yok. İstanbullular, Gebzeliler böyle bir ortamda yaşıyor. Burada nereye gideceksek on dakikada, ilçelerimize yirmi dakikada gidebiliyoruz. Böyle bir şehirde yaşamanın kıymetini biliyoruz ve bu ilin fiziksel yapısının, jeopolitiğinin değişmemesi için düzenli bir şekilde kalkınması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Dışarıda insanlar bizim bu yaşamımızdan gıpta ediyorlar, bu yapıyı inşallah biz devam ettireceğiz."

Kaynak: YeniSakarya

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]