Yakalanan hırsızdan dikkat çeken ifade

Sakarya’nın Erenler ilçesinde bir ikamete giren 3 şüpheli bir kasadan 100 bin TL’lik altın ve eşya çaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan hırsızlık anından sonra gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edilirken, “Çok pişmanım bir daha yapmayacağım. Yakalandığım için değil aklımdakini öldüremediğim için” dikkat çekici bir ifade kullandı.

Edinilen bilgilere göre, Erenler ilçesi Dilmen Mahallesinde bulunan bir ikamete giren A.Y., (20) D.S. (18) M.Y. (17) giren hırsızlar, ikamette bulunan kasayı alarak başka yere götürüp kasayı açtı. İçinde 100 bin TL’lik altın ve eşya bulunan kasayı patlatan şüphelileri Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro amirliği ekipleri yakalamak için araştırma başlatmıştı.

“Güvenlik kameraları incelendi”

Dilmen Mahallesi'nde bulunan ikamette inceleme yapan Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro amirliği ekipleri ikamet çevresinde bulunan güvenlik kameralarını tek tek inceledi. Güvenlik kameralarında şüpheliler çaldıkları kasayı sürükleyerek bir el arabasına koyduktan sonra başka bir araca yüklemesi gözüküyor. İkamette inceleme yapan polis ekipleri mağdurun kasasında 8 bilezik, 1 kolye, 40 çeyrek altın, 3 kol saati, 2 küpe, 2 yaka rotezi, 1 tane altın zincir, 525 tane mermi, 1 kuru sıkı, 1 normal tabanca ve 1 kırma tüfek olmak toplam 100 bin TL’lik altın ve eşya çalındığını belirledi. Polis ekipleri yaptıkları inceleme sonrasında şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Şahıslar yapılan operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheli 3 şahıs adliyeye sevk edilirken, kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına, “Çok pişmanım bir daha yapmayacağım. Yakalandığım için değil aklımdakini öldüremediğim için” dedi.

"Eksiklerim var biraz, ama ben artık gözetmiyorum"

Mağdur Emekli Orman Muhafaza Memuru Bayram Aygın çalınan eşyalarını bulan polis ekiplerine teşekkür ederek, “Eşyalarımı çaldılar, evimden kasamı aldılar. Dubleks evime girerek kasamı çaldılar. Pazartesi günü saat akşam 23.00’da kasam alındı, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğüne haberi verdim. Emniyet güçleri tüm güçlerini seferber ederek evime geldiler. Kasam çalındıktan 12 saat sonra özverili bir çalışma sonucunda kasamı buldular. O gün akşamdan bu yana tüm güçleriyle bana destek olan ve hangi kapıyı açtıysam güzellikle, güleryüz ile karşılandım emniyette. Hırsız biz evde yokken gece saat 23.00’da alt camdan evin içine girerek kasayı çaldılar. Kasada değerli altınlarım vardı. Aldılar hepsini ama bütün birimler gereken her şeyi yaptılar Allah hepsinden razı olsun. Çaldıkları kasayı evlerine götürerek parçalamışlar. Ben iki kişi olarak biliyorum hırsızları, o iki hırsız yukarı kattan kaydırarak indirip aşağıya, el arabasına koyarak kendi evlerine götürmüşler. Kendi evlerinde de tamamen parçalamışlar kasayı. Değerli emniyetimiz olaya vaktinde müdahale ettiği için bizleri çok sevindirdi. Eksiklerim var biraz, ama ben artık gözetmiyorum. Altınlarımdan biraz eksiklerim var ama onları ne yaptılar bilemiyoruz” diye konuştu.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]