Vizyon projede sona doğru

Erenler Belediyesi tarafından Erenler Caddesi, Türbe Caddesi ve Yavuz Sultan Selim Caddesinin kesiştiği bölgede Şubat ayında yapımına başlanan ve bölgede farklı konsepti ile tek olma özelliği taşıyan vizyon proje çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Park ortaya çıkmaya başladı

Hızla ilerleyen çalışmalarla bitimine yaklaşan park farklı yapısı ile daha şimdiden Erenlerlilerin dikkatini çekmeye başladı. Parkın orta kısmında 700 m2 alanı kapsayan haftanın belirli günlerinde bayanların evlerinde yaptığı sanatsal çalışmaları (ebru, resim, cam işleme, vb) sergileyerek satış yapabilecekleri tezgâhların kurulacağı ve halka açık konserlerin düzenlenebileceği etkinlik alanı ve suni dere de bulunacak. Aynı etkinlik alanının orta yerinde geceleri ortama farklı bir ambiyans sunacak olan ışıklı su oyunlarının yer alacağı bir su havuzu bulunacak.

Dikkat Çekecek Bir Proje

Projede dikkat çeken detaylar arasında; 242 adet bitki içeren 3050 m2 yeşil alan, yürüyüş yolu ve suni dere içerisinde kalan gezi alanları olacak. Toplam uzunluğu 180 metre, genişliği 1,5 m olan model araç yarış pistinde aynı anda 10’dan fazla kişi pistin üstünde bulunan köprüde konuşlanarak elektrikli, nitro yakıtlı veya kurşunsuz benzinle çalışan özel maket araçlarla ister hız yarışı, ister drift yarışı yapabilecek. Suni dere üzerinde 3 adet köprü ile park ve cadde arasında bağlantı sağlanacak. Oluşturulan suni gölet içerisinde maket gemi yarışlarının düzenleneceği alan da yer alacak. Ayrıca otopark alanı halkın kullanımına uygun bir şekilde hizmete açılacak.

Başkan Öztürk Çalışmaları yerinde inceledi

Her fırsatta çalışmaları yerinde inceleyen Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk parkın tamamlanması için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti. Öztürk; “Erenler’de yaşayan halkımız için yeni bir sosyal yaşam ve aktivite alanı olarak hizmet verecek parkımız toplam 6.700 m2 alanı kapsamaktadır. Park alanı içerisinde her biri 269 m2 olan iki adet kafeterya binası, etrafında halkın ailece rahatça oturabileceği her biri 11 m2 iki metresi suni dere üzerine konsol olarak çalışan 10 adet kamelya olacak. Özellikle vatandaşlarımızın ibadetlerini rahatça ve zamanında yapabilmeleri adına 1 adet de bay-bayan mescit alan içerisine konuşlandırılmıştır” dedi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]