Vekil Üstün'den, MHP'li Açba'nın açıklamalarına tepki

AK Parti Serdivan İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Başkan Toçoğlu, “15 Temmuz’da bedeller ödedik. Ama vatanımızı, bayrağmızı hainlerden koruduk” derken; Milletvekili Üstün, “Muhalefet Milletvekili 15 Temmuz gecesi askeri lojmanların önüne giden halkımızın ağza alınmayacak sloganlar attıklarını iddia etmiş. Zinhar böyle bir olay olmamıştır. Bir ay boyunca ortada gözükmemişsin ama bu şehirde  tarih yazan kahraman milletimize haksız ithamlarda bulunabiliyorsun” ifadelerini kullandı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Serdivan İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 42. İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Serdivan Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, İlçe Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu, ilçe yönetim kurulu üyeleri, teşkilat mensupları ve çok sayıda davetli yer aldı.

"Hep Birlikte Türkiye’yiz"

15 Temmuz darbe girişimine yönelik hazırlanan slayt gösterisinin ardından konuşan AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, “Öncelikle Mardin ve Şırnak’ta hain terör örgütü tarafından şehit edilen askerlerimize rahmet; acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. 15 Temmuz sürecinde ve daha sonra da çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz. 27 gün meydanlarda nöbet tuttuk. Bu duruşları için tüm teşkilatıma ve bize güç veren başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu ülke için 27 gece değil, yıllarca nöbet tutmaya hazırız. Hepimiz biriz, beraberiz, hep birlikte Türkiye’yiz” ifadelerini kullandı.

"Altın Nesil Kendini Gösterdi"


İlçe Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya, “15 Temmuz’da şehit olan tüm kardeşlerimi rahmetle anıyorum. 15 Temmuz gecesi ve 27 günlük nöbetlerimizi kelimelere dökmekte zorlanıyorum. Vatanımızı bölmek isteyenlerin karşısında durduk. Aynı zamanda çalışmalarımıza devam ettik. Gece nöbette, gündüz işlerimizin başındaydık” derken; İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu, “Çanakkale ve Sakarya’nın ruhu tarih kitaplarında değil; yüreklerdeymiş. Sayın Cumhurbaşkanımızın hep bahsettikleri ve görmek istedikleri altın nesil 15 Temmuz gecesi kendini göstermiş ve ‘ben buradayım’ demiştir” diye konuştu.

"Merhametten Maraz Doğar"


Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “15 Temmuz’un bir darbe girişimi olduğu söyleniyor. Ancak ben bir işgal girişimi olduğunu düşünüyorum. Şimdilerde 15 Temmuz’u sulandırmaya çalışanlar var. Meydanlarda ve sokaklarda olmayanlar, tüm bunların bir oyun olduğunu düşünenler yavaş yavaş konuşmaya başladı. Arkadaşlar 15 Temmuz üç beş çapulcunun işi değil. Arkalarında dünyanın en büyük istihbarat örgütleri var. Bizim bu anlamda bunlara taviz vermememiz gerekiyor. Ne demişler; merhametten maraz doğar” diye konuştu.

"AK Parti Dönüşümün Adıdır"

Alemdar açıklamalarını şu şekilde tamamladı; “Hamdolsun ilçemizde belediyecilik anlamında ciddi bir sıkıntımız kalmadı. Geldiğimiz noktadan çok memnunuz. Buradan ayrıca ilçemizi yeni yatırımlarla buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na da şükranlarımı sunuyorum. Serdivan ilçemiz son seçimlerden sonra hızlı bir ivme kazandı. AK Parti iktidarı ülkemizde değişim ve dönüşüm başlattı. Yerel yönetimler de bu değişimden nasibini aldı.”

"15 Temmuz’u Unutmayacağız"

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bulunduğumuz coğrafya tarihte hep bedel ödemiş, ödemeye de devam ediyor.  Bu vatan bedel ödenerek korunmaya devam da edecektir. 15 Temmuz’da da bedeller ödedik. Ama vatanımızı, bayrağımızı hainlerden koruduk. Şimdi biz 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Başarılı olamadıkları için bu bir daha darbe teşebbüsü olmayacağı anlamına gelmez. Bu yüzden birlik ve beraberlik içerisinde olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yatırımlar Hızla Sürüyor

Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak 16 ilçemizdeki yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Dün kurmaylarımızla birlikte yapılan çalışmaları yerinde inceledik. Camili bölgesinde Sakarya Üniversitemize yeni bir okul kazandırdık. Meslek Yüksek Okulu’nun öğrencileri artık burada eğitim alıyor. Mülteci kardeşlerimiz için Geçici Eğitim Merkezi inşa ettik. Karasu’da Atıksu Arıtma Tesisimiz ile Karadeniz’e atık suyun karışmasını önledik. Kısacası milletimizin bize verdiği yetkiyi milletimize hizmet için kullanıyoruz” diye konuştu.

"Milletimiz Askerine Sahip Çıkmıştır"

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “Bu millet birçok darbe gördü. 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan e-muhtırasını bizzat yaşadık. 15 Temmuz’da da haberi alır almaz meydana gittik. Tabi o esnada ne Sayın Cumhurbaşkanımızın ne Sayın Başbakanımızın bir talimatlarını beklemedik. Darbelerden çok çekmiş bir milletin anladık ki bir talimat beklemeye de ihtiyacı yok. Allah razı olsun sizlerde o meydanı kısa süre içerisinde doldurdunuz. Ayrıca milletimiz bu mücadele içerisinde askerine de sahip çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

"Bu Açıklamaları Reddediyoruz"


MHP Sakarya Milletvekili Açba’nın kamuoyuna yansıyan açıklamalarına ilişkin de konuşan Üstün, “Bu şehirde dikili ağacı olmayanlar şehri karalamak adına açıklamalarda bulunuyorlar. Muhalefet Milletvekili güya askeri lojmanların önüne giden halkımızın ağza alınmayacak sloganlar attığını iddia etmiş. Zinhar böyle bir olay olmamıştır. Bunu reddediyoruz. Bir ay boyunca ortada gözükmemişsin ama bu şehirde  tarih yazan kahraman milletimize haksız ithamlarda bulunabiliyorsun” diye konuştu.

"Gündem Oluşturma Çabası"


Programın son konuşmasını yapan AK Parti İl  Başkanı Fevzi Kılıç, “Bu ayki danışma meclislerimizin ana konusu 15 Temmuz oldu. 15 Temmuz’da birileri tarih yazdı, birileri tarih oldu. Tarih olanlar şimdi ortada yok. Kimileri memuriyetten açığa alındılar. Şimdilerde ise 15 Temmuz’da saklananlar, meydanlara çıkamayanlar mağduriyet edebiyatı yapıyorlar. Muhalefet milletvekili de dün bazı ithamlarda bulunmuş. Ancak bu tugayın önünde kesinlikle böyle bir olay olmamıştır. Bu sadece kendilerine has gündem oluşturma çabasıdır” ifadelerini kullandı.

Vekil Açba, 15 Temmuz süreciyle ilgili konuştu

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]