Ve beklenen kar yağışı başladı

Meteoroloji'nin günlerdir uyarısını yaptığı kar yağışı yüksek kesimlerde başladı. 1722 rakımlı Dikmen Mahallesi kar yağışıyla beyaza büründü. Kar kalınlığı yaklaşık 10 cm.'ye ulaştı.

Öğleden önce güneşli havanın görüldüğü Sakarya, akşam saatlerinde soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girdi. Alçak kesimlerde yağmur şeklinde görülen yağış, yüksek kesimde gece saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.
Hendek İlçesi'ne bağlı Dikmen Mahallesi'nde bu akşam 22.30 sularında başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Kar kalınlığı mahallede 10 cm.'ye kadar ulaştı.

Öte yandan şehir merkezinde de yağış yağmur şeklinde devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine bağlı karla mücadele ekipleri kar yağışına karşı teyakkuzda bekliyor.

Genel durum

Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Sakarya'da kar yağışının kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor.

31.12.2015 Perşembe; Görülmesi beklenen kar yağışlarının yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor.

01.01.2016 Cuma; Yağışların kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

02.01.2016 Cumartesi günü; Yağışlı sistemin etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor.

Tipi bekleniyor


Şehirde Çarşamba günü öğle saatlerinden sonra beklenen kar yağışlarının aynı gün akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek Cumartesi günü sabah saatlerine kadar aralıklarla yoğun kar sağanakları şeklinde devam edeceği bekleniyor. Kar yağışıyla birlikte rüzgarın kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Yer yer tipi olayı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının Çarşamba gününden itibaren hissedilir derecede (8-15 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Kar yağışları ve soğuk hava nedeniyle başta ulaşımda aksamlar olmak üzere buzlanma, don ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Oluşması muhtemel riskler


Ulaşımda Aksamalar - Buzlanma - Don Olayı

Alınabilir önlemler

Don Tehlikesi ve Korunma Yöntemleri

İşte Hendek Dikmen Mahallesi'nden kar görüntüleri...

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]