Vatandaştan su zammına tepki

Sakarya'da suya yapılan zamma vatandaşlar tepki gösterdi.

Sakarya'da içme suyuna yeni yıldan geçerli olmak üzere ilçelere göre yüzde 6 ile yüzde 16.7 oranında zam yapıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Sakarya Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (SASKİ) 2017 bütçesinin görüşülmesi sırasında alınan kararda bu yılın başından itibaren geçerli olacak şekilde ilçeler arasında değişen tarifelere göre yüzde 6-16.7 oranında zam yapıldı.

Suyun metreküp fiyatı KDV hariç Adapazarı, Arifiye, Erenler, Ferizli, Kaynarca, Serdivan ve Söğütlü'de 2.70'den 3.15 TL'ye, Akyazı, Hendek, Sapanca, Karapürçek ve Kocaali'de 2.27'den 2.44 TL'ye Geyve, Pamukova ve Taraklı'da ise 1.19'dan 1.51 TL'ye, Karasu'da ise 1.19'dan 1.98 TL'ye çıkarıldı.

İlk zamlı faturayı eline alan vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi. SakaryaRehberim.com'a açıklamalarda bulunan bir vatandaş, "Suya zam yapılacak denildi ama biz bu kadarını beklemiyorduk. Geçtiğimiz ay 50 lira su faturası gelmişti, bu ay 75 lira geldi. Bana bu zamana kadar 50 TL'nin üzerinde bir fatura gelmemişti. Çevremde kime sorsam faturaları hep yüksek. 30 lira gelen adama 50 lira gelmiş. Su faturasıyla elektrik faturası aynı tutarda geliyor. Yüzde 16 zam deniliyor ama burdaki asıl mesele başka. Örneğin atık su bedeli geçtiğimiz ay 4.40 liraydı bu ay 9.35 lira. Biz yapılan zamların geri alınmasını ya da düşürülmesini istiyoruz. Yoksa gerekli yerlere şikayetleri yapacağız. Hemen dibimizdeki Sapanca Gölü'nden suyu alıyoruz. Bu kadar zam olmaz" dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]