Vali o kitapları yasakladı

Velilerin kaynak kitaplarla ilgili sıkıntılarına kayıtsız kalmayan Vali Hüseyin Avni Coş, devletin dağıttığının haricinde öğrencinin masasında kitap olmayacağını belirtti. Coş, velileri kaymakamlıkları başvurmaya da davet etti.

Ders Müfredatı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuyla ilgili genelgesine rağmen ilimizde bulunan okullar öğrencilere kaynak kitap alınmasını zorunlu tutuyor. İngilizce, Matematik, Fen Bilgisi ve Türkçe gibi ana dallarda eğitimciler ders müfredatını yardımcı kitaptan işleyeceğini belirterek, kitap alımı konusunda velilere baskı yapıyor.

Kırtasiyeler

Veliler ise durumdan oldukça şikayetçi. Yardımcı kitapları tedarik edebilmek için ilimizde bulunan belli kırtasiyelere yönlendirilen veliler, “Her dersin yardımcı kitabı önceden belirlenmiş kırtasiyelerce satılıyor. Aynı kitabın 2015 ile 2016 baskısı arasında bile fark var. Bazı öğretmenler kitap konusunda ısrarcı” dedi.

Ek Kitap Yasak

Veliler istenilen kitaba göre kaynak kitabın fiyatının 75 ile 350 TL arasında olduğunu ifade ediyor. Vali Hüseyin Avni Coş ise dün okullarda kaynak kitap aldırmanın yasak olduğunu belirtti. Vali Coş, “Derhal gereğinin yapılması için talimat veriyorum. Devletin verdiği kitaptan başka kitapların öğrencinin sırasında durması yasak. Bunu önleyeceğiz” dedi.

Kaymakamlıklar

Ek kitap almamaları yönünde velilere çağrıda bulunan Vali Coş, “Velilerimiz bu tarz kaynak kitap alımı ile ilgili gayri kanuni taleplere uymasınlar. Eğer bir sıkıntıları varsa hemen bulundukları ilçenin kaymakamlıklarına başvursunlar. Biz bu konuda gereğini yapacağız. Milli Eğitim de okullarda kaynak kitapla ilgili denetim yapacak” dedi.

 

Kaynak: Sakarya Yenihaber

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]