Vali Coş'tan 19 Mayıs mesajı

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Coş, mesajında 98 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla yaktığı bağımsızlık meşalesini, cumhuriyetin ilanıyla neticelenen İstiklal ve İstikbal mücadelesini simgeleyen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın anlam ve önemine yakışır bir şekilde kutlamanın heyecanını ve kıvancını yaşadıklarını kaydetti.

Bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde tüm zorlukların üstesinden gelen milletin, kadın erkek, genç yaşlı demeden her yaştan tüm fertleriyle mücadele etmiş ve zafere ulaştığını belirten Vali Coş, "Bir kahramanlık destanı yazan Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ardından, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine ulaşmak için, 2023 hedeflerinde, güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealine her geçen gün daha da yaklaşmaktadır." ifadelerini kullandı.

Vali Coş, Türk milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan bu önemli günün, gençliğe armağan edilmiş bir bayram olduğunu anlatarak, "Çünkü bir ülkenin gençliği, geleceğidir. Geleceğimizin teminatı, en büyük zenginliğimiz, umudumuz olan çocuklarımız ve gençlerimizdir. Unutmamalıyız ki; ancak gençlerine güvenen, onları en iyi şekilde yetiştiren milletler ilelebet mevcudiyetlerini sürdürebilirler." ifadesini kullandı.

Gençlerin çok çalışması ve kendilerini iyi yetiştirmeleri gerektiğini kaydeden Vali Coş, mesajında şunları bildirdi:

"Sizlerin, milli ideallerin peşinden kararlılıkla giden, vatanını seven, ahlaklı, öz güvenli, bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur. Bugün Türkiye, yarınlarına güvenle bakan, umutları ve hedefleri olan, tarihi parlak, geleceği aydınlık bir ülkedir. Devletimiz ve milletimiz her zamankinden daha güçlüdür. Bugün gösterdiğimiz çabalar, yapılan çalışmalar geleceğimizin teminatı siz gençlerimize daha güçlü ve müreffeh bir ülke bırakmak içindir."

Vali Coş, mesajında şehitleri ve merhum gazileri andığını ifade ederek, herkesin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ettiğini kaydetti.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]