Vali Coş uyardı, kesinlikle bağış talep edilmeyecek

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un imzasıyla tüm okullara gönderilen uyarı yazısında, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda kayıt parası ve öğretmen seçimine yönelik paranın yanı sıra, zorunlu olarak bağış alınmaması gerektiği hatırlatıldı.

Vali Hüseyin Avni Coş’un tüm ilçe kaymakamlıkları ile ilçe milli eğitim müdürlükleri kapsamında tüm okul müdürlüklerine gönderilen yazıda, “2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı kayıt dönemi öncesinde Valiliğimize ve müdürlüğümüze okullarımızın kayıt parası aldığı, öğretmenler seçimlerinde kayıt parasının etkili olduğu ve zorunlu bağış yapılmasının istendiği ile ilgili vatandaşlarımızın yoğun olarak şikayetleri ulaşmaktadır” denildi.

Adrese göre kayıt

Bakanlığın, yönetmelik ve genelgelerine göre kayıtların ulusal adres ve veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgilerinin esas alınarak, e-okul sistemi üzerinden kayıt yapılmasının gerektiğinin hatırlatıldığı yazıda, “Kayıt işlemi sırasında veliden herhangi bir belge talep edilmez” sözleri de yer aldı.

Anayasal hak


Şubelerin oluşturulmasında öğrencilerin başarı durumlarına göre özel sınıf oluşturulmamasının Anayasal ve İnsan Hakları açısından dikkat edilmesi gereken bir husus olduğunun da vurgulandığı yazıda, “Kimsenin eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamayacağı, ilköğretimin kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunlu ve devlet okullarında parasız olduğu, kayıt kabullerde kesinlikle bağış talep edilmeyeceği, okul aile birlikleri temsilcileri, öğrenci velileri ile bağış yapılması amacı ile karşı karşıya getirilemeyeceği belirtilmektedir” sözleri de hatırlatıldı.

Kurayla belirlenecek

Vali Coş, yazının son bölümünde 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda öğretmen ve öğrencilerin şubelerinin belirlenmesine yönelik olarak da, “Önce 1. sınıf öğretmenlerinin şubesi, daha sonra 1. sınıf öğrencilerin şubesi velilerin huzurunda kura ile belirlenmesi, ortaokullarda ise 5. sınıfların şubeleri de velilerin huzurunda kura ile belirlenmesi ve okul müdürlüklerince gerekli hassasiyetin gösterilmesi, aykırı hareket edenler hakkında yasal işlem yapılacağının bilinmesi hususunu, bilgilerinizi ve gereğini rica ederim” dedi.

Kaynak:Yenigün Gazetesi

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]