Vali Coş, Ticaret Borsası'nın toplantısına katıldı

Sakarya Valisi Sayın Hüseyin Avni Coş, hem toprak hem suyun korunması ve dengenin sağlanması adına su kaynaklarının yönetiminde Sakarya Havzası koordinatör valiliği olarak üzerlerine düşen gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi. 

Vali Coş, Sakarya Ticaret Borsası Ocak Ayı Meclis Toplantısı'na katıldı.Toplantıda konuşan Vali Coş tarım, hayvancılık, su ve gıdanın önemine değindi. Vali Hüseyin Avni Coş “Şu an dünya ülkeleri için enerji sektörü neyse, tarım ve gıda kaynakları da aynı stratejik öneme sahiptir. Artan dünya nüfusu karşısında tarım ve hayvancılık sektörünün gelir sağlayıcı ekonomik bir faaliyet olma ötesinde insanın yaşamını sürebilmesi için stratejik önemi olan bir gıda üretim sektörü olduğunu belirterek, Dünyanın geleceğine ilişkin yapılan nüfus, iklim, enerji, su ve gıda tahminlerinde; tarım ve hayvancılık sektörü her zaman korunması ve geliştirilmesi gereken, kritik önemde bir sektör olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun içinde mevcut tarım alanlarının korunması, verim artışı, üretim planlaması ve tarımsal üretimin teşvik edilmesi önceliğimizdir" dedi.

Vali Hüseyin Avni Coş, hayat ve yaşamın idamesi için en önemli faktörün su olduğunu dile getirerek; "Sınırlı kaynakların hem toprak hem suyun korunması ve dengenin sağlanması adına su kaynaklarının yönetiminde Sakarya Havzası koordinatör valiliği olarak üzerlerine düşen gerekli çalışmaları yapıyoruz" dedi.

Sakarya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Recep Pulat; Vali Hüseyin Avni Coş ‘a katılımından dolayı teşekkür ederek; "Şu an dünya küresel politikaları da tarım hayvancılık ve gıda sektörü belirliyor. Türkiye, bitki çeşitliliği, taşıdığı iklim ve toprak yapısı bakımından dünyanın nadir ülkelerinin başında gelmektedir. Gerekli önlemler alındığı takdirde üzerinde yaşadığımız vatan toprakları yüz milyonlarca nüfusun barınma ve beslenmesini rahatlıkla sağlayacak bir berekete sahip olacaktır. Yeter ki mevcut kaynaklarımızı optimal düzeyde kullanalım" diye konuştu.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]