Vali Coş, belediye başkanlarıyla bir araya geldi

Vali Hüseyin Avni Coş ve 16 ilçe belediye başkanı ile bir araya gelen Başkan Zeki Toçoğlu, “Bundan sonraki süreçte Sayın Valimizle koordineli olarak çalışmaya devam edeceğiz. Kendilerine müteşekkiriz” derken; Vali Coş, “Topyekûn bir dayanışma içerisinde olduk. Milyonlarca, Sakarya’da da yüz binlerce adsız kahramanımıza, vatandaşlarımızın temsilcileri olarak siz değerli belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Vali Hüseyin Avni Coş’u makamında misafir etti. Başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede Emniyet Müdürü Osman Babadağı ve Garnizon Komutanı Albay Emin Dursun ile 16 ilçe belediye başkanı da hazır bulundu. Ziyarette konuşan Vali Coş, Büyükşehir ve 16 ilçe belediye başkanının şahsında tüm Sakaryalı vatandaşlara darbe girişimine karşı ortaya koydukları kahramanlık için şükranlarını iletti.

Yüksek Sorumluluk Duygusu

Vali Coş, “15-16 Temmuz gecesinde hain kalkışmaya cüret eden FETÖ terör örgütünün darbe girişimine karşı milletimiz topyekûn seferber oldu. Aralarındaki inanç, etnik köken, sosyal ve siyasi farklılıkları bir kenara bırakmak suretiyle demokrasiye, devlete ve millete sahip çıkmışlardır. Bugün devletimizin aziz milletimize teşekkürünü ifade etmek için sizi ziyaret etmiş bulunuyoruz. Siz değerli belediye başkanlarımız ve sizlerin şahsında aziz milletimize teşekkür ediyoruz. O gün tüm arkadaşlarımız yüksek bir sorumluluk duygusuyla, eşsiz bir vatan ve millet sevgisiyle bu darbeci teröristlere geçit vermemişlerdir” ifadelerini kullandı.

Bunların Gözü Dönmüş

Coş açıklamalarının devamında şunları söyledi; “Vatandaşlarımız, bu darbeci teröristlerin devletin silahlı kuvvetlerinden gasp ettikleri silahlara, araçlara, gereçlere, tanklara, tüfeklere, toplara, uçaklara karşı sinelerini siper ettiler. Yazılan bir destana hep beraber şahit olduk. Milyonlarca, Sakarya’da da yüz binlerce adsız kahramanımıza, vatandaşlarımızın temsilcileri olarak siz değerli belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Topyekûn bir dayanışma içerisinde olduk. İmkân ve kabiliyetlerimizi, aklımızı bir araya getirdik. Cesaret ve gayretimizle etkili bir müdahalede bulunduk. Ortaya çıkan belgelerden anlaşılıyor: korkmuş ve çaresiz kalmışlar. ‘Acaba çare olur mu?’ diye hava desteği çağırmaya bile kalkışmışlar. Bunların gözleri dönmüş. Vicdan ve merhamet gibi erdemlerden uzaklaşmışlar.”

Koordineli Çalışmaya Davam

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise, “15-16 Temmuz gecesinde Sayın Valimizin koordinatörlüğünde, tüm belediye başkanlarımız halktan aldıkları destekleri ‘gün bugündür’ diyerek çalışmaları başlattılar. Sayın Valimizin buradaki aktif rolünüzü asla göz ardı etmiyoruz. Sayın Valim biz de size müteşekkiriz. Bundan sonraki süreçte zatı halinizle koordineli olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kadirşinaslığınız için teşekkür ediyoruz. Sayın Valimizin Türkiye’ye mâl olması bu kadirşinaslığınızın göstergesidir. Emniyet mensuplarımıza, darbeye kalkışmayan çok değerli Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ayrı ayrı şahsınız özelinde teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]