''Üzgünüm, bir hata yaptım''

Kuran Kursu'nda görevli Şükrü Y.'nin bir çocuğu terlikle döverken çekilen görüntüler sosyal medyada yer alınca Şükrü Y., dün akşam saatlerinde gözaltına alındı ve ifadesinde, "Üzgünüm, bir hata yaptım. Bu olayın ardından emekliye ayrıldım" dedi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından Şükrü Y., 'Küçük yaşta çocuğa darp, kasten yaralama, eziyet' suçlamalarıyla nöbetçi mahkemede tutuklanarak ceza evine gönderildi.


Erenler Çaybaşı Yatılı Kuran Kursu'nda görevli Şükrü Y.'nin bir çocuğu terlikle döverken çekilen görüntüler sosyal medyada yer aldı. Sınıfta köşeye sığınan küçük çocuk ağlarken, Görevlininpeş peşe terlikle çocuğa vurması tepki çekti. Sakarya Müftü Vekili Nejat Arman olayın 15 Temmuz darbe girişiminden önce meydana geldiğini belirterek, "Bu görüntüler Erenler'de bulunan Kuran Kursu'nda 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde çekilmiş. Görüntüyü çeken de küçük çocuğun arkadaşı. Çocuğun anne babası şikayetçi olmadı. Amcası şikayetçi olunca idari soruşturma başlattık. Araya darbe girişimi girince süreç uzadı. Görüntülerdeki görevli de emekliye ayrıldı. İdari soruşturma halen sürüyor. İdari soruşturmaya göre gereken yapılacaktır" diye açıklamada bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı kadrosunda Çaybaşı Yeniköy Mahallesi Hz. Musab Erkek Kuran Kursu'nda görev yaptığını, 2013 yılından sonra da emekli olarak bu görevi sürdürdüğünü belirten Şükrü Y. ifadesinde şunları söyledi:

"Mağdur çocuk 2015 yılı haziran ayından 2016 mayıs ayına kadar Kuran Kursu'nda hafızlık eğitimi almaktaydı. Ben iddia olunduğu gibi mağdur çocuğu kurs gördüğü süre içerisinde 10-15 kez terlik ve tokat ile dövmedim. Yalnızca görüntülerin çekildiği anda terlik ile dövdüm. Ders yapmadığı için dövdüm. Üzgünüm, bir hata ettim."
 
Şükrü Y. dün akşam saatlerinde gözaltına alındı. Şükrü Y. ifadesinde, "Üzgünüm, bir hata yaptım. Bu olayın ardından emekliye ayrıldım" dedi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından Şükrü Y., 'Küçük yaşta çocuğa darp, kasten yaralama, eziyet' suçlamalarıyla nöbetçi mahkemede tutuklanarak ceza evine gönderildi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]