Üstün'den Alişan'a sert yanıt

Şeker Fabrikası'nın eski sahibi; APEK'in 2005'te koltuğunu kaybeden Başkanı Ayhan Alişan, Üstün'ün FETÖ'cü olduğunu iddia etmiş ve açıklamaları bir hayli ses getirmişti. Bu olayın üstüne Üstün'den basın açıklaması geldi:

''Daha önce de herkese hakaret etmeyi ve iftira atmayı adet edinmiş biri olan Ayhan Alişan, 05.12.2016 tarihli Adapostası Gazetesi’nde şahsıma yönelik hakaret ve iftiraların bir yenisini eklemiştir.

Bu kişiyi kamuoyu çok yakından tanımaktadır. Başkanı olduğu Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi’nden 2004 yılında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin yolsuzluk suçlamasıyla ve yine Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın zimmet, görevi kötüye kullanma gibi suçlamalarıyla, mahkeme kararıyla görevinden uzaklaştırılmıştır.

Daha sonra APEK yönetimi kayyuma devredilmiştir. Kayyum APEK’i seçime götürmüş, bu şahıs kongrede aday olmasına rağmen ve başkaca kongrelerde yine aday olmasına rağmen girdiği seçimleri kaybetmiştir.

Yukarıdaki seçimler yargı denetiminde ve kamuoyunun gözü önünde yapılmıştır. İçine düştüğü hukuksuzluk ve başarısızlık halleri onu gerçek hayattan uzaklaştırmış, başarısızlığının gerekçelerini başkalarında aramaya itmiştir. Hezeyan halinde, herkese katrana bulanmış elleriyle kara çalmaktadır.

Nitekim daha önce de şahsıma, benzer iftiralar atmış ve hakarette bulunmuş idi. Bu hareketin karşılığını Sakarya Mahkemeleri, hapis cezası vererek ve lehime tazminat hükmederek bedelini ödetmişti. O zaman bu şahsın nereden kazandığı belli olmayan kirli parasını tahsil etmiş ve bir yere bağışlamıştım.

Belli ki, 2004 yılında çiftçimizin iradesiyle kaybettiği kongrenin ezikliğinden kendini kurtaramamış, kuyruk acısını bir türlü dindirememiştir. Başta Genç Parti ve diğer partilerle yaşadığı siyasi mağlubiyetler ruhunda derin izler bırakmıştır. On iki yıl sonra birilerinin yönlendirmesiyle benzer iftira ve hakaretlerine yenilerini de ekleyerek, şahsımı karalamaya kalkmıştır.

Öncekiler gibi bu hareketi de cezasız kalmayacaktır. Hangi çukura saklanırsa saklansın, hukuk önünde tekrar hesap verecektir. Bu hesabı sormak için kendisi ve şerikleri hakkında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına iftira ve hakaretten dolayı suç duyurusunda bulundum. Ve yine iftirasının maddi bedeli olarak tazminat davası açtım. Bu kez elde edeceğimiz tazminatı Sakarya’da yaşayan sahipsiz sokak köpekleri için bağışlayacağım.

Ayhan Sefer Üstün olarak, iş hayatım, siyasi geçmişim ve kısaca ömrüm Sakaryalı hemşehrilerimin içinde geçmiştir. Cam kadar şeffaf biriyim. Yaklaşık on beş yıldan beri, onurumla, şerefimle Sakaryalı hemşehrilerimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil etmekteyim. Bu zamana kadar milletimizin bize vermiş olduğu emanete en ufak bir leke düşürmedim. Ancak hiçbir zaman iftiracılara da pabuç bırakmadım. Adaletten kaçış yoktur. Bu şahıs ve buna zemin hazırlayanların hak ettiği cezayı alacaklarından şüphem yoktur. Hatta ceza davası lehimize sonuçlandığında ertelenmiş olan önceki ceza hükümleri tekrardan canlanacak, müstahak olduğu cezaya katmerli olarak çarptırılacaktır. Bu çıkışımız yukarıdaki kişi ve olaylarla sınırlı kalmayacaktır… Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' 

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]