Ünlü yazar Ali Ural Sakarya'da‏

Adabilim Okulları tarafından gerçekleştirilen 'Öğrenci Yazar Buluşmaları' etkinliği kapsamında ünlü yazar Ali Ural öğrencilerle buluştu.

Güneşimin önünden çekil, Yangın merdiveni, Posta kutusundaki mızıka gibi bir çok eseri bulunan yazar Ali Ural Adabilim okulları kütüphane salonunda öğrencilerle buluştu. Yine kendisine ait olan 'Tek Kelimelik Sözlük' kitabının kritiğini yaptı ve soruları cevaplandırdı. Gerçekleşen söyleşide yazar Ali Ural öğrencilere okumak ile ilgili birçok tavsiyede bulundu.

Ali Ural “Kitaplar dünya içinde yeni bir dünyadır. Okuduğunuz her kitap size bir gözlük hediye eder. Daha önce fark etmediğimiz ayrıntıları görmemizi sağlar. Edebiyat ise alışkanlıklarımızı ters düz ederek algımızı açar” dedi.

Ali Ural kendisine yöneltilen kitaplarındaki üslupla ilgili soru üzerine “Düş hakikati güçlendirir bu yüzden içimizdeki çocuğu kaybetmemek için hayret duygumuzu diri tutmak gerekir. Bende kitaplarımı  bu duygudan hareketle yazmaya çalışıyorum dedi.

Gerçekleşen söyleşi sonunda Adabilim Okulları adına öğrenci Yahya Beyatlı yazar Ali Ural’a Ali Hüsrevoğlu’nun ‘İkra’ (Oku) yazan hat yazılı tablosunu hediye etti. Akabinde Ali Ural öğretmen ve öğrencilerin kitaplarını tek tek imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]