Ulusoy: "Özel güvenlikçiler koruma memuru olabilecek"

Ulusoy Güvenlik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ulusoy, özel güvenlik görevlilerinin Koruma Memurluğuna geçiş süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İçişleri Bakanlığı tarafından yeni bir özel güvenlik modelini oluşturmak için yapılan çalıştaylar sonrası ortaya çıkan Koruma Memurluğu hakkında değerlendirmelerde bulunan Ulusoy Güvenlik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ulusoy, Türkiye’de özel güvenlik sertifikasyonunu alan personel sayısının 1 milyon kişiyi geçtiğini belirterek, “Personellerin 280 bin kadarı aktif olarak görev yapmaktadır. Bu kanunda kamu kurum ve kuruluşlarda özel güvenlik şirketleri tarafından istihdam alınmayacak yerine kurumlar kendi özel güvenlik teşkilatlarını kurabilecekler” dedi.

Özel güvenlik personellerin de koruma memuru olabileceklerinin altını çizen Ulusoy, “İstihdam edilen özel güvenlik personelleri daha sıkı bir eğitimden geçirilecek ve yasal düzenlemeleri yapılırsa bu personeller devlet güvencesi çerçevesinde koruma memuru sağlanabilir” diye konuştu.

Koruma Memuru olabilmek için en az lise mezunu olmak ve 25 yaşından gün almamış olmak gerektiğini vurgulayan Ulusoy, “Kabul edilen kişiler 4 aylık bir eğitimden geçirilecektir. Devlet memurluğuna atanacaklar, aldıkları tüm eğitim masrafları devlet tarafından karşılanacaktır. Koruma memurluğuna atananlar 5 yıl süre ile başka kuruma geçiş yapamayacaklar. En az 6 yıl koruma görevi yapanlar kıdemli koruma memuru olacaklar. Polisliğe de geçişin önü açık olduğunu görebilmekteyiz. Lisans mezunu olanlar 1 yıl kıdemli koruma memuru olduklarında polisliğe geçiş yapabilecekler. Koruma memurluğu ile ilgili ağırlık kadronun taşra bölgelere verileceği planlanmaktadır. Kontenjanlar ile ilgili emniyet genel müdürlüğü yüksek değerlendirme kurulunca belirleneceği ile ilgili bilgiye sahibim” dedi.

Toplam 20 bin koruma memurunun belirli periyotlarla alınacağını ifade eden Ulusoy, “KPSS üzerinden alım yapılacağı söylenmekte ve 40-60 KPSS puanı yeterli olacaktır. Fiziki testlerden yeterliliği geçen adaylar, sözlü mülakatla değerlendirmeye alınacaktır. Erkeklerde boy 1,72cm, bayanlarda 1,68 boy sınırı planlandığı söyleniyor” diye konuştu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]