Ulaşıma yapılan zam Sakaryalıları ikiye böldü

Sakarya'da toplu taşıma tarifelerine yapılan zam sonrası tepkiler yükseldi.

Şehrimizde hizmet sunan Belediye otobüsü, özel halk otobüsü, minibüs ve taksi dolmuş hatları ücret tarifelerinde en son Mayıs 2014 tarihinde değişiklik yapılmıştı. Büyükşehir Ulaşım dairesinden yapılan açıklamada, "Diğer şehirlerde kullanılmakta olan toplu taşıma araçlarının ücret tarifelerini inceledik. Toplu taşımada artan maliyetleri göz önünde bulundurduk. Bu bağlamda 20 Nisan Perşembe günü aldığımız UKOME kararı ile yeni düzenlemeyi oluşturduk" denildi.

Yeni tarife

Şehir içi toplu taşıma hatlarında 1 Mayıs Pazartesi itibariyle yürürlüğe giren düzenlemede; Belediye otobüslerinde kısa hat 1.75 TL uzun hat 2.50 TL, minibüslerde kısa hat sivil 2.00 TL öğrenci 1.50 TL uzun hat 2.50 TL, öğrenci 2.00 TL, Taksi-dolmuşlarda indi-bindi sivil 2.25 TL, öğrenci 1.75 TL, direkt sivil 3.50 TL, öğrenci 3.00 TL olarak belirlendi.

Toplu taşımaya yapılan zamlar hakkında SakaryaRehberim.com'a açıklamalarda bulunan vatandaşlar ve şoför esnafları konuyla ilgili farklı görüşler belirtti.

Vatandaş tepkili

Yapılan zammı fazla bulduklarını belirten vatandaşlar, "Yapılan zam gerçekten çok yüksek. Uzak yerde oturup da minibüsle çarşıya gidip gelmek isteyen iki kişi 10 TL ücret ödeyecek. Bu sadece bir defalığına mahsus. Bir aileden belki günde 3-4 kişi toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Birçok insan asgari ücretle hayatını geçindirmeye çalışıyor. Bu zamlar bizi gerçekten zor duruma sokuyor. Keşke zamlar yapılmadan önce vatandaşlarında görüşleri alınsaydı ama artık yapacak birşey yok" dedi.

Şoförler memnun

Şoför esnafının yakınları, sosyal medya üzerinden yapılan zammın yerinde olduğu yönünde yorumlar yaptı. Şoförler ise, "3-4 yıldır zam yapılmıyordu. Ama bu dönem içinde mazota birçok defa zam yapıldı. Her geçen gün masraflarımız artıyor. Zamlar bizce ideal. Ama direkt ücretlerde hiçbir değişiklik olmadı. Önceden de 3.50 TL'ydi şimdi yine aynı. Bir tek o tarifede de zam yapılabilinrdi diye düşünüyoruz. Yolcular zamma tepki gösteriyor ama 3 yıldır maliyetler artmasına rağmen tarifelere hiçbir zam yapılmamıştı. Bu zam biraz iyi oldu" şeklinde konuştu.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]