Türkiye'nin ilk olimpik parkuru olacaktı "Ses seda yok"

Arifiye İlçesi'nde yapılması planlanan ve ilk olarak müjdesi 4 yıl önce verilen kürek ve kano parkuru projesinde ses seda yok.

Mollaköy Göletleri'nde Türkiye'nin ilk olimpik parkuru olması planlanan 2 bin 200 metre uzunluğundaki kürek ve kano parkuru için henüz bir çalışma başlatılmadı.

Proje

Arifiye ilçesine bağlı olan Mollaköy bölgesindeki göletlere inşa edilecek olan parkur, 3 milyon metrekarelik bir rekreasyon alanını da içinde barındırıyor. İçerisinde yeşil alanlar ve spor sahaları da olacak olan proje ile Sakarya'da uluslar arası birçok karşılaşmaya ev sahipliği yapacak. Proje tamamlanması halinde Sakarya'nın Kano ve Kürek Sporunun merkezi haline gelmesi ve Avrupa'nın da sayılı tesislerinden birine sahip olması bekleniyor.

Kamulaştırma


Yaklaşık iki yıl önce parkur için kamulaştırma girişimi başlatılmıştı. Kamulaştırma çalışmalarının ne aşamada olduğu ve ne kadarlık bir alanın istimlak edileceği ise henüz açıklanmadı.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Bakanlıkla görüşmelerimizi sürdürüyoruz" dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]