Sakarya'da 400 polisle "Huzur Operasyonu''

Türkiye genelinde 81 ilde 5 bin 863 ekip, 40 bin 507 personel, 7 helikopter, 10 deniz aracı, 138 dedektör köpeğin katıldığı "Huzur" operasyonu gerçekleştirildi
 

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde yaklaşık 40 bin polisin katılımıyla ‘Huzur Türkiye' adlı genel asayiş uygulaması düzenlendi. 7 helikopter, 10 deniz aracı ve 138 dedektör köpeğin katıldığı kontrollerde şüpheli kişi ve araçlar durdurularak arama yapıldı. Uygulamanın her ay yapılmasının kararlaştırıldığı öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talimatıyla akşam saatlerinde 81 ilde "Huzur Türkiye" adlı genel asayiş uygulaması düzenlendi. Uygulamaya, Asayiş, Terör, Çevik Kuvvet, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Özel Harekat, Trafik, Uyuşturucuyla Mücadele, Deniz ve Havacılık şubelerinde görevli toplam 5 bin 863 ekip ve 40 bin 507 personel katıldı.

7 helikopter, 10 deniz aracı ve 138 dedektör köpeğinde destek verdiği uygulamada bin 906 sabit nokta kuruldu. Şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde arama, kimlik kontrolü ve plaka sorgulaması yapıldı.

''Bakan Soylu İstedi''

Türkiye genelindeki "Huzur Türkiye" uygulamasının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı üzerine yapıldığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı'nın geçen hafta 81 ile yazı göndererek ‘Huzur Türkiye' adlı genel asayiş uygulaması için hazırlık yapılmasının istendiği belirtildi. Uygulamanın ayda bir kez yapılmasının kararlaştırıldığı öğrenildi.

Sakarya'daki Huzur Operasyonu

Tüm Türkiye’de düzenlenen ‘Huzur Türkiye’ operasyonu kapsamında Sakarya’da da 400 polisle asayiş uygulaması yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talimatıyla dün akşam saatlerinde 81 ilde başlatılan "Huzur Türkiye" adlı genel asayiş uygulaması Sakarya’da da yapıldı. 400 polisin katıldığı asayiş uygulamasında, şehre giriş çıkış noktalarında, eğlence ve umuma açık yerlerde denetim yapıldı.

Karasu ilçesinde de gazinolar mevkii ve sahil kesimindeki alkollü mekanlarda bulunan 145 kişiye Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusu yapıldı. Aranması bulunan 3 kişi yakalanırken, 2 iş yerine ise mevzuata uymadığı gerekçesiyle idari para cezası kesildi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]