Türk-İş Genel Başkanı Sakarya'ya geldi

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, Sakarya'nın Hendek ilçesinde fındık işçilerini taşıyan traktörün devrilmesi sonucu yaralanan vatandaşları ziyaret etti.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAEH) merkez kampüsüne gelen Atalay, tedavileri devam eden Aleyna, Uğur, Mehmet ve Gamze Boz, Yusuf ve Veysel Akman ile Yusuf Çapat'a geçmiş olsun dileklerini ileterek, yakınlarıyla görüştü, yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Atalay, dün yaşanan kazada 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 9 kişinin de yaralandığını anımsattı.

"Bu iş kazası mı, bunun adı iş cinayeti mi, fotoğrafa nasıl bakarsan öyle anlarsın." diyen Atalay, bu işin kabul edilebilir bir tarafının olmadığını ifade etti.  

Çocuk işçileri konusunun Dünya Sağlık Örgütü (ILO) ile Türkiye ve sendikaların ortak gündemi olduğunu vurgulayan Atalay, şunları söyledi:

"Çocuk işçilerle ilgili problemimiz var, kağıt toplayan işçilerle ilgili sıkıntılarımız var ama maalesef her sene gezici tarım işçileriyle ilgili haftada bir, on günde bir 'Üç kişi öldü, 10 kişi öldü, 20 kişi öldü.' bunları sık sık duyuyoruz. Bu ülkeye bu tablo yakışmıyor. Bu çocukların oynaması, tatil yapması, okula gitmesi gerekirken, maalesef traktörlerin, kamyonların üstünde can vermeye devam ediyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değil."

İllerde bulunan sendika ve iş yeri temsilcilerine seslenen Atalay, gezici tarım işçileri ile ilgili görülen sıkıntıların vali ve kaymakamlara intikal ettirilmesi çağrısında bulundu.

Atalay'a, Tarım-İş Genel Başkanı İlhami Polat da eşlik etti.

Sakarya'nın Hendek ilçesine bağlı Çamlıca beldesi Köseköy Mahallesi Taşoluk Sokak'ta, dün tarım işçilerini taşıyan traktörün yol kenarındaki dere yatağına devrilmesi sonucu 5'i kadın ve çocuk, 7 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi yaralanmıştı.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]