Türk Hava Kurumunun 92 kuruluş yılını kutladılar

THK Hendek şubesi Türk Hava Kurumunun 92 kuruluş yılını kokteyl ile kutladı.

Kutlamaya Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, CHP Hendek Kadın kolları başkanı Nevin Kuru Şeşen, Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı İsmet İskefiyeli, THK Hendek Şube Başkanı Meliha Polat ve bir grup vatandaş katıldı.

THK faaliyetleri hakkında bilgi veren THK Hendek Şube Başkanı Meliha Polat, 16 Şubat 1925 yılında Ulu Önder Atatürk’ün direktifi ile Türkiye’de havacılık sanayisini kurmak, havacılığın askeri, ekonomik, sosyal ve siyasal önemi ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak, bütün bunlar için gerekli araç ve gereci hazırlamak ve personel yetiştirmek amacıyla THK bugün kuruluşunun 92. yılını kutlamaktadır.

Türk Hava Kurumu dünden bugüne her zaman olduğu gibi yapılan bağışların ve manevi desteklerin bir ürünü olarak her yıl binlerce gence havacılığın değişik dallarında eğitim vermektedir. Yetenekli uçucular, yer personeli yetiştiren ve tüm bunları sadece halkından aldığı destekle gerçekleştiren Türkiye’nin cemiyetidir.

THK’nun, Türk havacılığının bugünkü konumuna gelmesinde çok önemli rolü bulunmaktadır. Bugüne kadar 5500 pilot yetiştiren THK onbinlerce gence paraşüt ve model uçak kursları vermiştir. Ve bu eğitimlerinde halktan aldığı desteklere her ne kadar bazı engellemeler olsa da yılmadan, usanmadan Türk havacılığına en büyük desteği ve katkıyı sağlamaya devam edecektir.

30 yıldır orman yangınlarını uçaklarıyla THK söndürür. Dünyanın en büyük yangın söndürme filolarından birine sahip olan THK halktan aldığı destekle gücünü arttırarak öncelikli olarak ülkesine, daha sonra dünyaya vermiş olduğu yangın hizmetleriyle dünyamızın yeşilini korumakta çok önemli olan konumuna sahip çıkmaktadır. Unutulmamalıdır ki halkın desteğiyle ayakta duran bir kurum verdiği hizmetlerin standartlarını dünya standartlarına çıkartmayı başardıysa verilen destekler boşa gitmemiş, var gücüyle çalışan THK kadrosunun gücüne güç katmıştır.

Halkımızın desteği ile bütün Türkiye’nin yardımına uçan THK, geleceğin Türk Havacılığını en üst seviyeye çıkarmak, şubelerinin gelecekteki yönetim kadrolarını yetiştirmek amacıyla kurumun genç ve dinamik yapısını oluşturan Genç Kanatlar topluluğunu desteklemeye devam etmektedir.

Türk Hava Kurumunun önceliği olan gençlere verilen hizmetlerden faydalanabilmeleri için Hendek Şube Başkanlığı her zaman desteklerini sürdürecektir diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmasının sonunda THK Hendek Şube Başkanı Meliha Polat Hendek Kaymakamı Orhan Burhan’a günün anısına Atatürk Heykeli Hediye etti.

Yapılan İkramlardan ardından yapılan toplu fotoğraf çekimi sonrası THK Kuruluş yıl dönümü kutlaması sona erdi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]