TÜMSİAD o projenin çalıştayını düzenledi

TÜMSİAD Sakarya Şubesi tarafından yürütülen “Sakarya İlinde Yaşayan Engellilerin Duygu Yükleri Belirlenerek Engelli Duygu Haritalarının Çıkartılması” projesinin çalıştayı Tunatan tesislerinde gerçekleştirildi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteği ve Sakarya Engelliler Derneğinin İştirakçi olarak katkı verdiği çalıştaya Marka genel sekreteri Mustafa Ayhan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu ve İl Müdür Yardımcısı Elif CivanYüce, TÜMSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Ölmez ve yönetim kurulu üyeleri, İşkur Şube Müdürü M. Abdullah Kahveci, Engelli Birlik Federasyonu Başkanı Nadide Dülger, Sakarya Engelliler Derneği Başkanı Bülent Dik ve Akademisyenler ile çok sayıda kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Ölmez; Türkiye’nin en büyük gönüllü sivil toplum örgütü olan TÜMSİAD’ın Türkiye ve uluslar arası alanda yürüttüğü çalışma ve faaliyetlerine büyük bir özveri ile devam ettiği belirterek, bu projeye destek veren başta MARKA olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Ölmez; engellilere yaklaşımın çok önemli olduğunu ve bu konudaki eğitimin de ilkokul seviyesinde başlaması gerektiğini söyledi.

'Sosyal Projelere Destek Veriliyor'

MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan ise konuşmasında, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren sosyal projelere de destek veren bir kurum olduklarını belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu ise engellilere yönelik yürütülen bu projenin Türkiye’de bir ilk olması bakımından diğer illere de örnek teşkil edecek bir çalışma olduğunu ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından TÜMSİAD Sakarya Şubesi Adına Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç.Dr.Ali Taş, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yağmur Ersoy, Yrd. Doç. Dr. Serdar Orhan ve Öğr. Gör. Gökhan Gürler tarafından yürütülen projenin ilk kısmında Sakarya İlinde yaşayan 18-25 yaş arası Görme, İşitme, Ortopedik ve Süreğen Hastalıklar şeklinde engeli bulunan 100 engelli ile derinlemesine yapılan mülakat sonuçlarının genel bir değerlendirmesi yapıldı.

Çalıştayda engellilerin duygusal yükleri ve bu yüklerin onlar üzerindeki etkisi ile yönetilmelerine ilişkin uzman görüşleri alındı. Projenin ikinci kısmında ise mülakatlar ve çalıştay neticesinde toplanan veriler bir araya getirilerek projeye ilişkin bir sonuç raporu hazırlanarak basılı hale getirilecek.

Proje kapsamında elde edilen bulgular, daha sonra proje faaliyetlerinin görünürlüğün arttırılması ve proje raporunun tanıtımının gerçekleştirilmesi amacıyla 22 Aralık 2016 Perşembe günü düzenlenecek proje kapanış toplantısıyla kamuoyuyla paylaşılacak.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]