TÜMSİAD, basın bayramını kutlama mesajı

TÜMSİAD Başkanı Murat Kesik, Türk basınında sansürün kaldırılmasının 106.cı yıl dönümünde tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı.

TÜMSİAD’ ın basın bildirisi şöyle;  

Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilgilendirme, eğitme, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunuyor. Basın dünyasında çalışan ve emek veren gazetecilerin yağmurda, çamurda, sıcakta, soğukta, zaman zaman ise canını da tehlikeye atarak gerçekleştirdiği özverili çalışmaları sayesinde ülkemizde basın önemli bir konumda bulunuyor. Son günlerde hepimizin şahit olduğu İsrail\'in zulmüne maruz kalan Gazze\'de halkımızı bilgilendirmek için ağır şartlar altında  canlarını hiçe sayarak görev yapan Türk Basın mensubu arkadaşlarımızın bu özel gününü ayrıca kutluyorum.
24 Temmuz, sansürün kaldırıldığı tarihtir. Ülkemizde de bu tarih basın bayramı olarak kutlanıyor. Bu anlamlı günde yazılı, görsel ve işitsel yayın kuruluşlarında görev alan tüm çalışanların yaklaşan Ramazan bayramı ile birlikte Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]