"Trafikte Önce Can Güvenliği" yarışmasında ödüller verildi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen "Trafikte Önce Can Güvenliği Resim, Afiş Tasarımı ve Kısa Film Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu.

Adapazarı Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen programda, Erenler Mehmet Gölhan Ortaokulu öğrencileri ve engelli öğrenciler, trafikle ilgili olarak hazırladıkları gösterileri sahneledi.

Dereceye giren öğrencilerin hazırladıkları eserlerin AKM’de sergilendi, kısa film yarışmasında birinci olan filmin de gösterimi yapıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, törende yaptığı konuşmada, dünyada trafik kazası kaynaklı ölümlerin yarısının 10 ülkede meydana geldiğini ve Türkiye'nin bu ülkelerin başında yer aldığını söyledi.

Türkiye'de her gün ortalama 20 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini dile getiren Pistil, "Kazaların yüzde 99’u insan kaynaklı. Araçların kalitesini artırmakla değil, kurallara uymakla kazaların önlenebileceği burada ortaya çıkıyor. Bu kurallara uyma konusunda geleceğimizin teminatı çocuklarımıza büyük görev düşüyor. Onlar bu şekilde büyürlerse yetişecek nesiller de trafik kurallarına uyan nesiller olacaklardır." diye konuştu.

Törene, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Engin Kahraman, daire başkanları, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]