Toyota Türkiye, bu yıl 130 bin araç üretmeyi hedefliyor

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ\'nin Genel Müdür ve CEO\'su Orhan Özer, yıl sonunda 130 bin adetlik toplam üretim öngördüklerini söyledi. Özer, ihracatın ise üretimin yüzde 87\'si oranında gerçekleşeceğini belirtti.

Özer, Cihan Haber Ajansı\'na (Cihan) yaptığı açıklamada, yılın ilk yarısında üretim ve ihracat performanslarının planlarıyla paralel ve beklentilerine uygun şekilde gerçekleştiğini ifade etti. Yılın ilk yarısında 69 bin 50 adet araç üretimi gerçekleştirdiklerini kaydeden Özer, şu bilgileri verdi: "Aynı dönemde 61 bin 346 adet araç ihraç ettik. Üretimin yüzde 89’u oranında ihracat gerçekleştirdik. Model bazında ilk yarıda 46 bin 864 adet Corolla, 22 bin 186 adet Verso ürettik. İhracatımızın yüzde 65\'ini Corolla, yüzde 35\'ini ise Verso modeli oluşturdu."

"
Yıl sonunda 130 bin adetlik toplam üretim öngörümüzü koruyoruz"

Yıl sonu üretim planlarında herhangi bir değişiklik bulunmadığını anlatan Özer, "Yıl sonunda 130 bin adetlik toplam üretim öngörümüzü koruyoruz. İhracatımız ise üretimimizin yüzde 87’si oranında gerçekleşecektir." dedi. Ürettikleri Corolla ve Verso modellerine taleplerin bekledikleri gibi olduğunu anlatan Özer, en fazla Corolla satışını Rusya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine, en fazla Verso satışını ise Fransa, İspanya, Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerine yaptıklarını dile getirdi.

Otomotiv sektöründe yılın ilk yarısının pazar hariç, üretim ve ihracat açısından verimli geçtiğini vurgulayan Özer, "Pazardaki daralma, ağırlıklı olarak dış ticaret açığının düşürülmesine yönelik tedbirlerden kaynaklanıyor ki bunların yapılması gerektiği kanaatindeyim." diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]