Töre ve öğretmenlerden Vali Balkanlıoğlu'na ziyaret

24 Kasım öğretmenler Günü kutlama programı kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Engin Kahraman, Şube Müdürü Osman Cansız, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerle birlikte Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ziyarette, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na; ilimizde eğitim ve öğretimi birinci önceliği yapmasından, eğitime verdiği değer ve büyük katkılardan dolayı tüm öğretmenler adına teşekkür etti.

Eğitim camiasının ziyaretinden büyük memnunluk duyduğunu ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Geleceğimizin nesillerini yetiştiren öğretmenlerimizin bu özel günlerini tebrik ediyorum. Eğitim tüm toplumu yakından ilgilendiren, milletimizin en önemli meselesidir.

Eğitim ve öğretime değer veren milletler tarih sahnesinde zaman içerisinde çok iyi noktalara gelmişler. Ne zaman ki eğitim ve öğretim ihmal edilmiş, geri plana itilmiş, toplumun en zeki ve başarılı insanları eğitimci olmaktan uzaklaşmış. Ondan sonra toplum gerilemiş. Osmanlı’nın son dönemindeki savaşlarda alınan hezimetler eğitimdeki gerilemenin bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Eğitimdeki aksaklıklar, yanlış uygulamalar, kayırmacılık gibi buna benzer ihmaller koca çınarı içten içe çürütmüş. Son dönemlerde eğitime önem verilmeye başlandı. Bir zamanlar ülkenin en fakir bütçelerinden olan Milli Eğitim Bütçesi günümüzde Milli Savunma Bakanlığı bütçesini bile geçmiştir. Öğretmenlerimize sağlanacak yeni imkanlarla birlikte eğitimde arzuladığımız hedeflere en kısa sürede ulaşacağımızı ümit ediyorum. En zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ışık olan, fedekarlıkların en büyüğünü göstererek eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyor, aileleriyle birlikte sağlık, huzur, başarı ve mutluluklar diliyorum” dedi.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]