Toplu konut başvurularının büyük kısmı iptal edildi

Sakarya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı muhtaç aileler için Korucuk’ta yapılacak olan 384 konut için yapılan 5 bin 806 başvurudan 3 bin 234’ünün şartları taşımadıkları gerekçesiyle iptal edildiğini açıkladı. 

Vakıf tarafından yapılan açıklamada, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından muhtaç aileler için Sakarya’nın Korucuk Mahallesi’nde net 50 metrekare ve 2+1 nitelikte 384 konut yaptırılacağı hatırlatıldı. Açıklamada, "İlimizde, 1999 yılında meydana gelen depremden sonra Dernekkırı ve Alancuma’ya yerleştirilenlere de verilmesi şartıyla, Adapazarı Belediye Başkanlığınca tahsis edilen alanda yapılan konutlar henüz teslim alınmamıştır. Konutların ne zaman teslim edileceği bilinmediğinden, teslim tarihinde, konutların hak sahiplerine satış sözleşmesinin yapılarak hemen teslim edilebilmesi amacıyla çalışmalara erkenden başlanmış ve süreç halen devam etmektedir" denildi.

Konutların satışının yapılacağı muhtaç ailelerin tespitinin, 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Kanunu uyarınca yapıldığından; ilk etapta Dernekkırı ve Alancuma’da oturan aileler hakkında gerekli araştırmaların yapıldığı ve Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından 186 kişinin konut almaya hak sahibi oldukları bildirildi. Geri kalan 198 konutun muhtaç ailelere satışı için 11 Mart-25 Mart tarihleri arasında internet üzerinden 524’ü engelli olmak üzere toplam 5 bin 806 kişinin müracaatta bulunduğu bildirilen açıklamada, "Müracaat edenlerin beyanları üzerinden yapılan inceleme sonucunda Vakıf Mütevelli Heyetimizin kararı ile kişi başına düşen aylık gelirinin 233.20 TL’nin altında olmasından dolayı 2 bin 572 kişinin müracaatlarının kabul edilerek haklarında gerekli araştırmanın yapılmasına, kişi başına düşen aylık gelirinin 233.20 TL’nin üzerinde olmasından dolayı 3 bin 234 kişinin taleplerinin reddine kararı verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Müracaatı kabul edilen 2 bin 572 kişi hakkında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca gerek mahallinde gerekse Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SOYBİS) üzerinden inceleme yapıldıktan sonra Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından kuraya katılacak muhtaç kişilerin tespit edileceği bildirildi.

Dernekkırı ve Alancuma’da oturan 186 konut almaya hak sahibi için, “konut belirleme” kurası, 198 konut için; Vakıf Mütevelli Heyetince tespit edilecek muhtaç kişiler arasından “konut alma hakkı kurası” ve “konut belirleme kurası” ileri bir tarihte noter huzurunda yapılacak.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]