TOKİ, Caferiye'deki konut çalışmalarına başladı

Kocaali’ye bağlı Caferiye Mahallesi’nde Büyük Melen Barajı kapsamında yerleri istimlak olan vatandaşlar için planlanan ve ihale süreci geçtiğimiz günlerde tamamlanan Caferiye TOKİ Konutları için yüklenici firma saha üzerindeki çalışmalarına başladı.

Kocaali’ye bağlı Caferiye Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 700 dönümlük arazide, Büyük Melen Barajı kapsamında yerleri istimlak olan vatandaşlar için planlanan ve ihale süreci geçtiğimiz günlerde tamamlanan Caferiye TOKİ Konutları için inşaat çalışması geçtiğimiz hafta içi başladı. İhale sürecinin sonlanması ile harekete geçen yüklenici firma şantiye kurmaya başladı. Yüklenici firma şantiye inşaatının yanı sıra proje kapsamında yer alan ana yolların açılması ve temel kazma çalışmasında da ilk adımı attı. Ana yol güzergahı üzerindeki bazı binaların temelleri kazıldı.

1. etap

Yaklaşık dört yıl süren çalışmanın ardından ihale ve müracaat süreci geçtiğimiz günlerde tamamlanan 1. Etap TOKİ Projesi’nde 448 konutun yanı sıra okul, cami, ticaret alanları, sosyal alanlar, park alanları, spor alanları yer alacak. Projede ayrıca yüzde 30 oranında ağaçlandırılmış alan bulunacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar Caferiye Projesi’nin Türkiye’de örnek projeler arasında yer aldığını söyledi. Başkan Acar “4 yılı aşkın süredir devam eden çalışma kapsamında nihayet inşaat aşamasına geldik. Hayırlı olsun” dedi.

"Ağaçlar heba olmayacak"

Acar açıklamasında “Caferiye TOKİ Projemiz hem yatay mimari olması açısından hem de bir şehre bağlı uydu kentten ziyade, sosyal ilişkileri koruyan ve mahalle kültürünün yaşatılmasına olanak sağlayan bir mimari yapıya sahip olması nedeni ile Türkiye’nin örnek projeleri arasında yer alıyor. Bu arada arazi üzerinde şu an binlerce çam fidanı bulunuyor. Bunların mevsimine uygun bir şekilde yine uygun araç ve gereçlerle yerlerinden alıp fidanlama yolu ile ilçemizin çeşitli yerlerindeki park ve bahçelerde ve diğer ağaçlandırma alanlarında kullanabilmek için bir çalışma yürütüyoruz” dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]