Toçoğlu'ndan romanlara çağrı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Roman vatandaşlar ile düzenlenen geniş katılımlı toplantıda bir araya geldi.

Kent Park’ta gerçekleştirilen buluşmaya Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Adayı Ayhan Sefer Üstün, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya Romanlar Derneği Başkanı Orhan Tanyel ve çok sayıda roman vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Sakarya Romanlar Derneği Başkanı Orhan Tanyel, “Ülkemiz zor ve olumsuz olarak nitelendirebileceğimiz zamanlardan geçiyor. Ne pahasına olursa olsun üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğimizi belirtmek istiyorum. Biz Sakarya Roman Derneği olarak AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana hep yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi. Programın devamında konuşan Başkan Toçoğlu, “2009 yılında Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu açılım ile roman vatandaşlarımızı ilgilendiren konularda önemli mesafeler alındı. İnşallah Sakarya her alanda olduğu gibi kardeşlikte de örnek olacak. Şimdi önemli bir seçime gidiyoruz. Hamdolsun bize her zaman desteklerinizi gösterdiniz. İnşallah 1 Kasım seçimlerinde sizlerin destekleri ile istikrarı sağlayarak hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi

Başkan Toçoğlu konuşmasındaı, “İstihdam konusunda önemli bir potansiyeliniz var ve biz de bu konuda sizlerin daima yanındayız. İstihdamın yanında en çok önem verilmesi gereken konu da barınmadır. Artık yerleşik hayatı benimsemeniz gerekiyor. Yerleşik düzende beraberce bir konut projesi yapabiliriz. Bu işler birlik ve beraberlik içerisinde olur. ‘Biz varız. Mutabakata vardık’ dediğiniz yapıcı her öneriye açığız. Çözüm odaklı bir anlayış takip edelim. İnşallah önümüzdeki süreçte birlikte önemli çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Programın devamında konuşan AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç ise, “Samimi davranışlarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Siz bizleri her zaman destekliyorsunuz. Sizlerle ilgili asla hiçbir ön yargımız bulunmuyor. Biz inancımız gereği böyle bir şey dahi düşünemeyiz. Sizler bu şehrin rengisiniz. Hepimiz aynı şeylerden mutlu olan insanlarız. Önümüzde önemli bir seçim var. İnşallah 1 Kasım’da tek başına iktidar olarak istikrar ortamını sağlayacağız” ifadelerini kullandı. Programın kapanış konuşmasını yapan AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Adayı Ayhan Sefer Üstün, “AK Parti 5. Olağan Kongresinde tüzüğünü değiştirdi. Bu tüzük değişikliği ile birlikte İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı oluşturuldu. Bu görev de bize tevdi edildi. Ve üzerinde çalışmam için bana önemli talimatlar verildi. Roman kardeşlerimiz ile ilgili olan dosya üzerinde tekrardan çalışmam istendi. Bu çok önemliydi. Şunu ifade edebilirim ki; biz ne yapılması gerektiğinin farkındayız. Önemli bir konu da şu: size daha iyi hizmetler sunabilmemiz için yerleşik düzeni benimsemelisiniz. Daha sonra gerekli adımlar atılarak iş, konut, eğitim gibi konularda çözümler üretilecektir” şeklinde konuştu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]