Toçoğlu, MDB'yi ziyaret etti

MBD ziyaretinde konuşan Başkan Toçoğlu, “Asıl olması gereken şey dosdoğru olmaktır. Peygamber Efendimiz henüz peygamber olmadan önce de ‘emin’ sıfatını taşıyordu. Özü sözü doğru, devletin malına zarar vermeyen ve çok çalışan bireyler yetiştirmemiz gerekiyor” dedi. Toçoğlu MBD üyelerini 15 Temmuz’da ortaya koydukları asaletli duruştan ötürü de tebrik etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Milli Birlik ve Düşünce Derneği (MBD) Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Serdivan’daki genel merkez binasında gerçekleşen ziyarette MBD Genel Başkanı Erdem Ercan ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Başkan Toçoğlu gerçekleşen ziyarette 15 Temmuz sürecinde ortaya koydukları asaletli duruşlarından dolayı dernek üyelerini tebrik etti.

MBD’de Hedefler Büyük

Başkan Toçoğlu’nun ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren MBD Genel Başkanı Ercan, “Şu ana kadar derneğimize kayıtlı 2004 üyemiz var. Sakarya’da 12 ilçede teşkilatlanmamız sürüyor. Bununla birlikte Türkiye genelinde ise 20 ilde faaliyetlerimize devam ediyoruz. İnşallah yılsonuna kadar hedefimiz Sakarya’daki ilçelerde ve 20 ilde teşkilatlanmamızı tamamlamak. Sakarya Üniversitesinde ise öğrenci kulübü üzerinden teşkilatlanmamız sürüyor. Çok çabalayarak Sakarya’mızı ulusal ve uluslararası alanlarda temsil etmeye çalışacağız” diye konuştu.

Vatansever Gençler

Konuşmasının başında 15 Temmuz sürecine dair değerlendirmelerde bulunan Zeki Toçoğlu, “Çok hararetli günler geçirdik. 15 Temmuz’da dernek olarak gösterdiğiniz asaletli duruş için hepinize teşekkür ediyorum. Böyle çalkantılı zamanlarda gözünü budaktan esirgemeyen vatansever insanlara ihtiyacımız var. O gece önemli olan halkın ve ülkenin güvenliğiydi. Belediye Başkanı olarak bize de çok görev düştü, çok çabaladık. Elhamdülillah beraberce o gecenin dehşetli badiresini atlattık. Böyle zor zamanlarda sizin gibi vatansever arkadaşlar görmek bizlere güç veriyor. Çok önemli bir iş başardık. Darbe başarılı olsaydı sonuçları korkunç olurdu” dedi.

PKK’yla İş Tuttular

Toçoğlu, “Birçok darbeyi yaşamış bir ağabeyinizim. Ama bu darbe farklıydı. Tanımlayamadığımız bir düşmanla karşı karşıyayız. Dini motifleri kullanan ve her türlü kılığa bürünebilen bir düşman. Örneğin geçtiğimiz hafta Siirt ziyaretimizde arkadaşlar paylaştı. 15 Temmuz gecesi bir ihbar geliyor 20 PKK’lının mahalleye geldiğine dair. Özel kuvvetler teröristlerle mücadele için mahalleyi sarınca darbeci askerler de Siirt Valiliğini gidip ele geçiriyor. Bunlar böyle bir örgüt. Ama Müslüman bir delikten iki kere geçmez. Bundan sonra devlet olarak, millet olarak çok dikkatli olmalıyız” şeklinde konuştu.

Dosdoğru Olacağız

Sivil toplum kuruluşlarının önemine de dikkat çeken Toçoğlu, “Dünyada ve ülkemizde birçok dernek var. Fakat bizim gibi zor bir coğrafyada bulunan ülkelerde gerçekten iyi yetişmiş, düzgün, ne istediğini bilen gençlere ihtiyacımız var. Peygamber Efendimiz ‘emrolunduğu gibi dosdoğru olun’ ayeti için ‘Bu ayet beni ihtiyarlattı. Çünkü ehemmiyeti azimdir’ demiştir. Asıl olması gereken şey dosdoğru olmaktır. Düzgün ve dosdoğru insanlar olmalıyız. Peygamber Efendimiz Peygamber olmadan önce de ‘emin’ sıfatını taşıyordu. Bu bakımdan özü sözü doğru, devletin malına zarar vermeyen ve çok çalışan bireyler yetiştirmemiz gerekiyor. Para, makam, mevki hepsi gelip geçicidir. Geriye dürüstlük ve doğruluktan başka hiçbir şey kalmaz” ifadelerini kullandı.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]