TIR parkında 'Gizemli Cinayet'

TEM Otoyolu Sapanca Kurtköy TIR parkında bir kadın ve bir erkek cesedi bulundu. Şahısların bıçaklandıktan sonra silahla öldürüldüğü belirtildi.

Gece saat 04.00 sıralarında TEM Otoyolu Ankara istikameti Sapanca Kurtköy TIR parkı alanında iki ceset olduğu ihbarı üzerine, polis ve sağlık ekipleri olay yerine gitti. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde kadın ve erkeğin, bıçak darbesi ve silahtan ateşlenen kurşun sonucu öldüğü belirlendi. Ekiplerin araştırmaları sonucu erkek şahsın Mustafa Bayrak (28) kadının ise Emine Küçük(32) olduğu öğrenildi. Yapılan ilk incelemede Mustafa Bayrak\'ın cesedinde kurşunun yanı sıra 14 bıçak yarası, Emine Küçük\'ün cesedinde yine kurşun ve 2 bıçak yarası saptandı. Çifte cinayetin kurbanlarının bir başka yerde bıçaklandıktan sonra tabancayla ateş edilerek öldürüldükleri ve cesetlerinin getirilip TIR parkına atıldığı sanılıyor.

CENAZELER ADLİ TIPA GETİRİLDİ
TEM Otoyolu Sapanca Kurtköy TIR parkında cansız bedenleri bulunan Mustafa Bayrak ve Emine Küçük’ün cenazeleri otopsi için sabah saatlerinde Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Haberi alan Mustafa Bayrak ve Emine Küçük\'ün yakınları Adli Tıp\'a gelerek sinir krizleri geçirdi.

CİNAYETİN EV SATIŞI NEDENİYLE İŞLENDİĞİ İDDİA EDİLDİ
Yakınları Bayrak ve Küçük\'ün İstanbul\'dan Sapanca\'ya ev satışı için gittiklerini ve evi alacak kişiler tarafından öldürülmüş olabileceklerini ileri sürüldü.

Mustafa Bayrak\'ın kuzeni Süleyman İnce, "Bize sabah erkenden haber geldi. Benim kuzenim Mustafa Bayrak. Bunlar Sapanca\'da kuzenimin nişanlısı evini satacaktı. Sapanca\'da ve buradan kuzenimle birlikte yola çıktılar. Alacak kişi \'Bizim aracımız var sizin araçla gelmenize gerek yok\' deyince bunları aldılar evi devretmek için Sapanca\'ya gidiyorlar. Evi 4 yüz elli 5 yüz bin TL\'ye devrettikten sonra bunlar kurşunlanıyor ve bir kenara atılıyor büyük ihtimalle. Alıcılar bize söylediklerine göre Aselsan\'da mühendis olduğunu söylemiş yanında birde güvenlikçisi varmış polis varmış öyle bir izlenim vermişler. Kuzenim ilaç mümessili, Emine Küçük ise doktordu aile hekimiydi kendisi." dedi.

Öldürülen Mustafa Bayrak ve abisi Halit Bayrak\'ın nişanlısı olduğu öğrenilen Emine Küçük\'ün, satış işlemlerinde yardımcı olmak için Sapanca\'ya birlikte gittikleri öğrenildi.

Cenazelerin, otopsinin ardından memleketleri Artvin\'de toprağa verileceği belirtildi.

CESETLERİ YAKACAKLAR MIYDI?
Dr. Emine Küçük ile  ilaç mümessili Mustafa Bayrak cinayetiyle ilgili soruşturma sürerken, polisin olay yerinde bir mermi kovanı ile yarım litrelik su şişesi içinde benzin buldu. Benzinin bulunması, katillerin cesetleri yakmayı planladıklarını akla getirdi.

Bıçak ve tabancayla öldürüldükten sonra cesetleri TEM yolunda TIR parkına atılan aile hekimi Emine Küçük ile ilaç mümessili Mustafa Bayrak cinayetini çözmek için polis özel ekip oluşturdu. Dr. Emine Küçük'ün boşandığı eşi Hikmet Battal'ın poliste ifadesi alındı ve serbest bırakıldı.

Düzce'de 9 yıl aile hekimi olarak görev yaptıktan sonra geçen yıl eşinden boşanıp 3 ay önce İstanbul'da tayin olan 42 yaşındaki Dr. Emine Küçük ile 28 yaşındaki ilaç mümessili Mustafa Bayrak , bıçaklanıp tabancayla öldürüldükten sonra cesetleri TEM otoyolunun Sapanca Kurtköy geçişindeki TIR Parkı'na atıldı. Burada yapılan incelemede, olay yerinde sadece bir boş kovan, yarım litrelik pet şişe içinde benzin bulundu.

Cinayetle ilgili incelemeleri Sapanca Emniyet Müdürlüğü ile birlikte Sakarya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası ekipleri birlikte sürdürüyor. Polis ilk aşamada TEM otoyolu turnikeleri ile yol boyunca bulunan tüm kameralar, cinayet kurbanlarının cep telefonu kayıtları titizlikle incelemeye aldı.

Cumhuriyet Savcılığı ve polis cinayet faillerine biran önce ulaşabilmek için çalışmalarını sürdürürken, birçok kişi ile görüşüp bilgisine başvurdu, bazılarının da ifadesine başvurdu. Dr. Emine Küçük'ün boşandığı ve Düzce'de hafriyat işleriyle uğraşan Hikmet Battal da ifadesine alındıktan sonra serbest bırakıldı.Bu arada Emine Küçük'ün kendisi gibi doktor olan babasının da bilgisine başvurulduğu, bunlarla birlikte ayrı ekipler İstanbul ve Düzce'de bazı kişilerin ifadelerini aldı.

Ölenlerden Mustafa Bayrak'ın yeğeni Süleyman İnce'nin teşhis için gittiği İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda, "Elif Küçük'ün Sapanca'daki 450-500 bin TL değerindeki evini satmak için gitmişlerdi" açıklaması da araştırıldı. Sapanca Tapu Müdürlüğü'nde Emine Küçük'ün herhangi bir gayrimenkul satışı yaptığına ilişkin kayıt olmadığı, sadece Düzce'de adına kayıtlı bir arsası olduğu açıklandı.

TEM Otoyolu’nda TIR Parkı’nda meydana gelen cinayetle ilgili 3 kişi gözaltına alındı. 

TEM Otoyolu Sapanca ilçesi Kurtköy mevkiinde TIR Parkı’nda gece saatlerinde öldürülmüş halde bulunan Aile Hekimi Doktor Emine Küçük (42) ve ilaç mümessili Mustafa Bayrak (28) cinayetiyle ilgili M.Y., M.I., ve M.B. isimli şahıslar, Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği özel ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan 3 kişinin Emine Küçük’ün internet üzerinden arsa satışı yaptığı kişiler olduğu öğrenildi. Bayrak ve doktor Küçük’ün yakınları, 450 bin tl’ye sattıkları ev yüzünden öldürülmüş olabileceklerini ileri sürdü ve 48 saat geçmeden bu çifte cinayet aydınlatılarak villa parasını ödememek için öldürüldükleri ortaya çıktı.
TEM'in Sapanca Kurtköy geçişindeki TIR Parkında hafta sonu cesetleri bulunan 42 yaşındaki Dr. Emine Küçük ve yanındaki nişanlısının kardeşi ilaç mümessili 28 yaşındaki Mustafa Bayrak cinayetiyle ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi. Zanlıların cinayette kullandıkları tabancayı Sakarya Nehri'ne, cep telefonlarını ise boş bir araziye attıkları anlaşıldı.

TEM’de işlenen cinayet ardından Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri 25 yaşındaki M.A.Y., 36 yaşındaki M.I., 41 yaşındaki M.B. cinayetine ilişkin haberlerin yayınlanması ardından avukatlarıyla birlikte Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek "Bu öldürülen şahısları gayri menkul satısından dolayı ticari ilişkimiz oldu" diyerek başvurmaları üzerine gözaltına alınmışlardı.

Sapanca Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan gözaltı sürelerinin uzatılmasıyla ilgili karar sonrasına poliste sorgulamaları yapılan şüphelilerden M.I. cinayeti işlediğini itiraf etti.

DÜZCE’DE ARSA SATIŞI

Adıyaman nüfusuna kayıtlı olan M.I. öldürülen doktor Emine Küçük ile Mustafa Bayrak ile Düzce’de arsa satışı nedeniyle internet üzerinden tanıştıklarını söyleyerek cinayeti nasıl işlediklerini tüm ayrıntısıyla baro tarafından atanan avukat nezaretinde anlattı.

Şüpheli I. Düzce’teki arsa için 330 bin liraya anlaştıklarını söyleyerek, "Düzce’den İstanbul’a giderek Emine Küçük ile görüştük, Anlaştık. 30 bin lira peşin verdik ve geriye kalan 300 bin lirayı ise Düzce’de vereceğimizi söyledik. Düzce’ye gittik. Düzce Tapu Müdürlüğünde arsayla ilgili satışı yaptık. İstanbul’a dönerken Sapanca yakınlarında önce Mustafa’yı, ardından da Emine’yi vurup öldürdük. Tabancayı Sakarya Nehrine attıktan sonra üzerlerinden aldığımız cep telefonlarını da yol kenarına atarak kaçtık’ dediği belirtildi.

TELEFONLARI BULUNDU

Cinayeti soruşturan asayiş şube müdürlüğüne bağlı cinayet büro amirliği ekipleri şüphelilerin verdiği ifade doğrultusunda öldürülen Dr. Emine Küçük ile nişanlısının kardeşi Mustafa Bayrak’ın gasp edilen telefonlarını atıldığı yerde buldu. Zanlıların ödedikleri parayı da geri aldıkları belirtildi.

Polis cinayet şüphelileri ve iki maktulun olay günü İstanbul’a gittikleri 34 PDP .. ile 81 BG ... plakalı araçları da Düzce’de buldu. Araçların kiralık araç olduğu öğrenilirken araçların içerisinde kan izlerinin bulundu. Ayrıca zanlıların kanlı elbiselerini de olaydan sonra evlerinde değiştirdikleri anlaşıldı. Polis evlerinde yapılan aramada kanlı elbiseleri buldu

TEK ARAÇTA BERABER GÖRÜNTÜ

Cinayeti soruşturan polis şüpheliler ve maktullerin kullandıkları 2 aracın otoban turnikelerinde giriş çıkışları ile TEM'deki bir tesislerde mola verdiklerinde kamera kayıtları görüntülerine ulaştı. Maktüllerin cinayet şüphelileriyle birlikte araçlarından inerek tesislere girdikleri görüldü.

Cinayet sonrasında M.A.Y., M.I., M.B. sıkı güvenlik önlemleri altında Sapanca Adliyesi'ne sevk edildi.

M.Y, M.B. ve M.I. mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]