Tıp Fakültesi öğrencileri önlük giydi

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri beyaz önlüklerini giydi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni”ne Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Ali Yalçın, Prof. Dr. Musa Eken, Genel Sekreter Prof. Dr. Kadir Ardıç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, fakülte öğretim üyeleri, öğrenciler ile aileleri de katıldı.

"SAÜ’lü olmak bir ayrıcalık"

Vali Hüseyin Avni Coş törende yaptığı konuşmasında, Avrupa Kalite Ödülü’nden dolayı Sakarya Üniversitesi’ni ve Rektör Elmas’ı tebrik ettiğini belirterek, “Bu ödül göstermiştir ki, Sakarya Üniversitesi Türkiye’nin en seçkin ve en büyük üniversitelerinden birisidir. Sadece Sakarya’ya değil, Türkiye’ye büyük hizmetlerde bulunmaktadır” dedi. Sakarya Üniversitesi’nin öğretim üyesi ve öğrencisi olmanın büyük bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Coş, “Bu yaklaşımla Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan ve bu sene öğrenci olarak okumaya başlayan sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Velileri de kutluyorum” diye konuştu.

Ülke olarak herkesin üzerine düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmesi gerektiğine işaret eden Coş, konuşmasına şöyle devam etti: “Öğrencilerimiz de kaliteye odaklanarak az gelişmiş ya da gelişmekte olan bir ülke yaklaşımıyla değil, gelişmiş ve küresel güç olmaya hedeflenmiş bir ülkenin hekimleri olarak kendilerini yetiştirmeye gayret ederlerse, bu hedefe kilitlenirlerse, inşallah onlar da üzerlerine düşeni yerine getirmiş olurlar. Konusu insan ve insanı yaşatmak olan tıp en önemli uğraş alanlarından bir tanesi. Bir nefes değil, binlerce, milyonlarca nefes almamızı sağlayan hekimlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Genç hekim adaylarımızın, sevgili öğrencilerimizin, biraz sonra önlük giymeye başlayacakları bu yolculukta da geleceklerinin giydikleri önlük gibi bembeyaz olmasını yüce Allah’tan diliyorum.”

"Büyük bir aileyiz"

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas da konuşmasında, Tıp Fakültelerinin her zaman en iyi öğrencileri aldığını ifade ederek, yeni gelen öğrencileri kutladıklarını ve bu nedenle böyle bir töreni gerçekleştirdiklerini söyledi. Sakarya Üniversitesi’nin 86 bin öğrencisi ve 3 bin 500 çalışanı ile büyük bir aile olduğunu kaydeden Elmas, son bir ayda aldıkları Avrupa Kalite Ödülü ve Mükemmellik Elçisi ödüllerini de öğrenci merkezli ve öğrenciyi de süreçlerin içine katan anlayışı üniversiteye yerleştirerek aldıklarını anlattı. Üniversitede öğrencilerin yetkinliklerini artıracak ve öğrencilere girişim, iletişim, grup çalışması ve diğer mesleklere ilişkin yetkinlik kazandıracak uygulamalara yer verdiklerini, bunun da dünyadaki girişim çağının bir sonucu olduğunu ifade eden Elmas, şunları söyledi: “Biz öğrenciye çok önem veriyoruz. Onları üniversitemizin gerçekten çok önemli bir emaneti olarak düşünüyor ve yapabileceğimizin en azamisini yapmaya çalışıyoruz. Üniversitede sistemi bürokrasiden kurtarmaya çalışıyoruz. Dünyada bilişimin bu kadar etkin olduğu bir dönemde, rektörün, dekanın, öğretim üyelerinin ve öğrencinin istediği her şeye anlık olarak ulaşabilme imkânı olan bir sistemi kurduk. Türkiye yaşamına uygun olan modelimize yurtdışından bile talipler var. Bu alanlarda gösterdiğimiz gayret sonuçta bizi bu başarıya ulaştırdı.”

"Fakültemiz büyüyor"

Prof. Dr. Ramazan Akdemir ise sembolik bir anlamı olan bu tören dolayısıyla oldukça heyecanlı olduklarını dile getirdi. Akdemir, “Öğrencilerimiz, sizin evlatlarınız bugün ilk kez beyaz önlükle tanışacaklar ve ömür boyu hiç üzerlerinden çıkarmayacaklar” ifadelerini kullandı. Devletin Osmanlı’dan beri tıp eğitimine büyük önem verdiğini, cumhuriyetin kuruluşundan itibaren de bu desteğin sürdüğünü anlatan Akdemir, sözlerine şöyle devam etti: “Özgüveni yüksek, kendine güvenen, kurumunu temsil eden yüksek donanımlı bir bireyler olarak öğrencilerimiz, geçtiğimiz yıllarda iki yıl iki kere üst üste 500 katılımlı kongre yaptılar. Türkiye’nin her yerine fakültemizi tanıttılar. Fakültemiz artık ikinci dönem mezunlarını verdi. İlk mezunlarımız TUS’ta kazandılar, birinci oldular. Türkiye’nin en iyi, en başarılı fakültesi oldular. İkinci dönem mezunlarımızın sonuçlarını bekliyoruz. Yine yüksek bir başarı bekliyoruz. Bu çok gurur verici bir şey.”

Konuşmaların ardından ise protokol üyeleri ve öğretim üyeleri, öğrencilere önlüklerini giydirdi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]