Tesislerde 4,1 milyon metreküp atık su arıtıldı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin kuzey ve güneyinde hizmete alınan Karasu Atık Su Arıtma Tesisi ve Geyve-Pamukova Atıksu Arıtma Tesisleri’nin Sakarya Nehri ve Karadeniz’in korunması noktasında sağladığı katkılar ile ilgili bilgiler verdi.

Başkan Toçoğlu, 2017 yılının başından bugüne kadar iki tesiste toplamda 4,1 milyon metreküp atıksu arıtıldığını, böylece Sakarya Nehri ve Karadeniz’in doğal güzelliğini koruduklarını belirtti.

Doğal kaynaklar korunuyor

Şehirde bulunan doğal zenginliklerin korunmasına dönük adımlar attıklarını kaydeden Başkan Toçoğlu, “Sakarya muhteşem bir doğaya sahip. Şehrimizin doğa mirasının önemli bir kısmını su kaynakları oluşturuyor. Hamdolsun zengin su kaynaklarına sahip bir şehiriz. Bu kaynaklarımızı en güzel şekilde korumak için bizlerde var gücümüzle çalışıyoruz. Sakarya Nehri, Karadeniz ve Sapanca Gölü başta olmak üzere diğer su kaynaklarımıza yönelik olarak da korumacı bir tavır sergiliyor, bu doğrultuda çözümler üretiyoruz. Şehrimizin kuzeyinde ve güneyinde inşa ettiğimiz yüksek teknolojik standartlara sahip iki atıksu arıtma tesisi, Sakarya Nehri’nin ve dolayısıyla Karadeniz’in korunması noktasında önemli rol oynuyor.”

2 milyon 235 bin metreküp Kuzey’de

Başkan Toçoğlu, “Karasu Atıksu Arıtma Tesisi’nde 2017 yılının başından tarihinden itibaren 160 kilometrelik kanalizasyon hattıyla ilçe merkezinde bulunan 7 mahalleden tesislerimize ulaştırdığımız 2 milyon 235 bin metreküp suyu arıttık. Ardından Sakarya Nehri’ne deşarj ettik. Karasu Atıksu Arıtma Tesisi günde ortalama 7 bin 300 metreküp arıtma kapasitesi ile çalışıyor. İhtiyaç halinde 17 bin metreküpe ulaşacak bir kapasiteye sahip. Bilindiği gibi Karasu sahillerinde 2 yıldır Mavi Bayrak dalgalanıyor. Bunun sağlanması ve Karadeniz’in temiz tutulması noktasında Karasu Atıksu Arıtma Tesisi büyük bir rol üstleniyor” ifadelerini kullandı.

1 milyon 885 bin metreküp Güney’de

Başkan Toçoğlu, “Güney bölgemiz için önemli bir yatırım olan Geyve-Pamukova Atıksu Arıtma Tesisi ile bu ilçelerimizin merkezlerinde bulunan toplam 15 mahalleden atıksu topluyoruz. 2017 yılından itibaren 191 kilometrelik kanalizasyon hattı ile arıtma tesislerimize ulaştırdığımız toplam 1 milyon 885 bin metreküp suyu arıtarak Sakarya Nehri’ne deşarj ettik. Geyve-Pamukova Atıksu Arıtma Tesisi günde ortalama 7 bin 500 metreküp arıtma kapasitesine sahip, ihtiyaç duyulduğu takdirde toplamda 14 bin metreküp kapasiteye ulaşabiliyor” diye konuştu.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]