Tes-İş Anadolu Boks Takımı Türkiye finalinde

Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Tarık Ayvaz Boks Türkiye Finaline kaldı.

Tarık Ayvaz henüz 16 yaşında ve bir yıldır boks sporu yapıyor. 66 kg sikletinde il birinciliğinden sonra şimdi de Sakarya Genç B Kategorisi Boks Turnuvasında bölge birincisi olarak Türkiye Finallerine katılma hakkı elde etti.

Mayıs ayında Konya’da Türkiye finallerine katılacak olan Ayvaz Türkiye şampiyonu olmayı hayal ediyor, sporu ve boksu çok seviyor hayatına anlam kattığını düşünüyor .

Bölge Şampiyonu Tarık Ayvaz ;
Boks, tarihi en eskiye dayanan sporlardan biridir. İnsanın olduğu her yerde, asırlardır, çeşitli şekillerde, kurallı veya kuralsız yapılmıştır. Yasaklandığı zamanlar olmuştur. BOKS sporunun gerçek efsanesi MUHAMMED ALİ'dir. Bu sporun bütün dünyada sevilerek yayılmasına sebep olan boksördür. Ayrıca yaklaşık 20 milyon insanın müslüman olmasını sağladığı söylenir. ASRIN SPORCUSU unvanını alan dünyadaki tek sporcudur. Ben de böyle büyük bir boksörü kendime örnek alıyorum. İleri de onun gibi iyi bir boksör olmak istiyorum.
Boks sporu çok ağır antrenmanlar gerektiren bir spor dalıdır. Dünyanın en zor sporu olduğu otoritelerce kabul edilmiştir. Bir boksör, hemen hemen bütün spor branşlarının antrenmanlarını yapmaktadır. Özetlersek; Koşu, kros, jimnastik, gölge boksu, kum torbası çalışması, ip atlama, ağırlık çalışmaları, dans ve ayak hareketleri, fitness, bisiklet, yüzme, plaj yani kumda koşu, havuzda yürüyüş, yüksek rakım dağ çalışmaları, karda koşu veya yürüyüş gibi dayanıklılık antrenmanları, basketbol ve hentbol gibi salon sporları boksörlerin yaptıkları antrenmanlardır. Ayrıca teknik ağırlıklı ring çalışmaları yapılır. Bu antrenmanlar sırasında ayak ağırlıkları ve ağır eldivenler kullanılabilir dedi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]