Terhisine 13 gün kala şehit oldu

Bingöl’de vatani görevini yaparken karnına nereden geldiği henüz belirlenemeyen kurşunun isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Faruk Dinçer toprağa verildi.

Adapazarı Şeker Mahallesinde yaşayan ve Bingöl Kığı İlçe Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yapan 21 yaşındaki Jandarma Er Faruk Dinçer’in dün vefat haberi gelmişti. Dinçer’in cenazesi Elazığ Askeri Hastanesi'nden yapılan otopsiden sonra memleketine getirildi. Faruk Dinçer’in vefatıyla ilgili detaylı bir açıklama yapılmadı. Askeri yetkililerin aileye, 'Karnına isabet eden bir kurşunla öldü' şeklinde bilgi verdiği öğrenildi.

Dinçer’in cenazesi Orhan Camii'nde kılınan ikindi namazından sonra Emirsultan Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze sırasında anne Sevim Dinçer fenalık geçirdi. Bir sandalyeye oturtulan anne, sesinin iyice kısılması sebebiyle konuşamadı, gözyaşı döktü. Acılı anneyi kadın subaylar ve komşuları teselli etmeye çalıştı. Bu arada kucağında küçük oğlu ile bir anne, “Bak ben asker yetiştiriyorum. Yeter, yeter... Bu ana ne kadar ağlayacak? Bitirdiniz anayı ya." diye feryat etti, oğluna sarılarak ağladı.

Bu arada savcılığın Dinçer’in vefatıyla ilgili soruşturma başlattığı kaydedildi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]