TEOG açıklandı!

23 ve 24 Kasım tarihlerinde gerçekleşen TEOG sınavları açıklandı.

Türkiye'de yaklaşık 1 milyon, Sakarya'da binlerce veli ve öğrencinin heyecanla beklediği orta öğretime geçiş sınavı olarak bilinen TEOG sınav sonuçları ile ilgili MEB'ten bugün açıklanacağına dair açıklama gelmişti. Bu açıklamanın ardından kısa bir süre sonra ise TEOG sınav sonuçları açıklandı. Adaylar TEOG sınav sonuçlarını meb.gov.tr'den TC kimlik numaralarını girerek öğrenebilir.

 

TEOG sınav sonuçlarını öğrenmek için tıklayın

 

 
TEOG 2. DÖNEM SINAVI NE ZAMAN?

MEB'in eğitim-öğretim takvimine göre 2. dönem TEOG sınavları 26 Nisan 2017 - 27 Nisan 2017 tarihinde yapılacak oturumlar ile tamamlanacak. Bu sınavın mazeret sınavı da 20-21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.

YIL SONU BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR?

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders
saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI NASIL HESAPLANIR?

Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık
katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık
katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı
hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

YERLEŞTİRME ESAS PUANIN HESAPLANMASI

Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]