TEM Otoyolu'nda faciadan dönüldü

İstanbul-Ankara TEM Otoyolu\'nun Sapanca kesiminde mısır yüklü TIR\'ın emniyet şeridinde duran tüp yüklü kamyona çarpması sonucu 1 kişi yaralandı. Büyük faciadan dönülen kazada, sanayi, mutfak ve piknik tüpleri otoyola saçıldı. İtfaiye ekibi, gaz kaçıran tüpleri kaza yerinden uzaklaştırarak emniyetli alana götürdü.

Kaza, Sakarya\'nın Sapanca ilçesi Uzunkum mevkiinde meydana geldi. Kocaeli\'nden yüklediği 400\'e yakın tüpü, Bartın\'a götüren Halis Ç. yönetimindeki 34 BIC 32 plakalı kamyonu emniyet şeridinde durdurdu. Bu sırada arkadan gelen Mevlüt Ç. (55) idaresindeki 14 DM 012 plakalı yem yüklü TIR, tüp yüklü kamyona çarptı. Çarpışmanın etkisiyle tüp yüklü kamyon bariyerlere sıkışarak devrildi. Kamyonda yüklü tüpler ile TIR\'da ki yem otoyola saçıldı. TIR şoförü Ç., yaralandı.

Tüplerin patlamaması sonucu faciadan dönülen kazada, büyük panik yaşandı. Olay yerine itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Yaralı sürücü, sıkıştığı kabinden çıkartılarak ambulansla Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

İtfaiye ekibi, gaz kaçıran tüpleri kaza yerinden uzaklaştırarak emniyetli alana götürdü.

Yolun emniyeti sağlanana kadar otoyolun Ankara istikametinde ulaşım bir süre durduruldu. Emniyetin sağlanmasının ardından ulaşım tek şeritten kontrollü olarak verildi. Yola saçılan tüpler ve yem karayolları ekiplerince toplanıp temizlendi.

Tüpler, çağrılan başka bir kamyona aktarıldı. Kaza yapan araçlar çekicilerle kaldırıldı. Yolun temizlenmesinin ardından ulaşım normale döndü.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]