Telefon dolandırıcıları suçüstü yakalandı

Karasu ilçesinde, telefonla aradıkları kişinin 80 bin lirasını dolandırdıkları iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Yalı Mahallesi'nde ikamet eden M.A.K'yi telefonla arayarak "savcı" olduğunu öne süren şüpheliler, "Bilgileriniz PKK ve DAEŞ'in eline geçmiş ve bankadaki paranızı çekiyorlar. Bankadaki 80 bin liranızı çekin. Yetkili arkadaşlarımız evinize gelecek, parayı gelen arkadaşlara verin" dedi.

M.A.K. da söylenildiği gibi evine gelen dolandırıcılara bankadan çektiği 80 bin lirayı teslim etti.

Şüphelilerin ertesi gün tekrar arayarak 75 bin avro daha istemesi üzerine dolandırıldığından şüphelenen M.A.K, durumu polise bildirdi.

Polis ekipleriyle iş birliği yapan M.A.K, zarfların içine kağıt parçaları doldurarak dolandırıcıları beklemeye başladı. Ekipler, parayı almaya gelen dolandırıcılık zanlıları M.H.T. (20), M.B. (27) ve M.K'yı (36) gözaltına aldı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu arada, zanlıların aynı yöntemle başka vatandaşları dolandırdığının da tespit edildiği öğrenildi.

"Hipnoz eder gibi konuşuyorlar"

Dolandırıcılık mağduru M.A.K, gazetecilere yaptığı açıklamada, zanlılar tarafından ev ve cep telefonundan arandığını söyledi.

Arayan kişilerin kendisini "savcı" olarak tanıttığını belirten M.A.K, şöyle konuştu:

"Gün boyunca telefondan arandım. Arayan kişiler, 'Ben Adapazarı Cumhuriyet Savcısıyım. Bankadaki hesaplarınız PKK ve DAEŞ terör örgütlerinin eline geçmiş. Hesaptaki paraları çekiyorlar. Sizi savcıya, emniyet amirine bağlıyorum' dediler. Bunları daha önceden planlamışlar. Bankadaki bütün hesaplarımı biliyorlardı. 80 bin lira istediler. Sizi hipnoz eder gibi konuşuyorlar. Onlar yönlendirdi, parayı alıp eve getirdim. Sonra, 'Devlet tarafından size tim yollayacağız' dediler. İster istemez inanıyorsunuz. 3 kişi geldiler. Birisi hem beni, hem diğerlerini yönlendiriyordu. Parayı onlara verdim. Ertesi gün aynı kişiler tekrar arayıp 75 bin avro istedi. Bu kez zarflara kağıt doldurduk. Ama 80 bin liram gitti. Mağdur durumdayım."
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]