Teknoloji fakültesi sektörle güçlü

Teknoloji Fakültesi Akademik Genel Kurulu, Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kurulda, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı değerlendirmeleri ve gelecek dönem hazırlıkları görüşüldü. 2016 yılı haziran dönemine kadar gerçekleştirilen akademik ve idari çalışmalar hakkındaki bilgilerin de aktarıldığı kurul, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın katılımı ve paylaşımlarıyla yapıldı.

Toplantıda Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini Doç. Dr. Sinan Serdar Özkan’a devreden ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevine başlayan Doç. Dr. Ahmet Zengin’e Teknoloji Fakültesi’ndeki görevi süresince yapmış olduğu katkı ve hizmetlerinden dolayı Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık tarafından Teşekkür Plaketi takdim edildi.

Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz


Toplantıda bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesinin tüm bölümlerin akredite olması konusundaki hedefine emin adımlarla ilerlediğini ifade etti. Şu anda akredite program sayısının 40’a yaklaştığını belirten Rektör Elmas, MÜDEK akreditasyonu konusundaki başarılı çalışmalarından dolayı Teknoloji Fakültesini tebrik etti. Akademisyenlerinin sorularını da cevaplandıran Prof. Dr. Elmas, yaz okulu dönemine ve yeni eğitim öğretim yılına yönelik iyi dilekleriyle konuşmasını tamamladı.

Sektörle birlikte daha da güçlüyüz

Daha sonra söz alan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, fakülte içerisindeki huzur ortamına, ulusal ve uluslararası projelere ve özellikle sektörle olan işbirliğine dikkat çekti. Üniversitelerin sektörle iç içe olması gerektiği ve sektörün sorunlarına çözümler üretilebildiği sürece daha da etkin kurumlar olduklarını belirten Prof. Dr. Sarıbıyık, Teknoloji Fakültesi olarak gün geçtikçe sektörle olan birlikteliğin daha da güçlendiğini ve bu doğrultuda güzel projelere imza atıldığını belirti. Yeni alınan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı San-Tez ve TÜBİTAK projeleri hakkında bilgi veren Sarıbıyık, , çalışmaların daha da artacağı ve sektörle çok daha sağlam bağların kurulacağı dile getirdi.

Daha mezun olmadan iş tecrübesi


Fakülte olarak proje odaklı öğrenme kültürünü benimsediklerini belirten Prof. Dr. Sarıbıyık, Teknoloji Fakültesinin misyonunun teorik bilgi yanısıra uygulama becerisine sahip nitelikli mühendisler yetiştirmek olduğunu vurguladı. Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin, uygulanan 7+1 Eğitim Modeli sayesinde daha mezun olmadan iş tecrübesine sahip olduklarını belirten Dekan Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, mezunların 7+1 Eğitim Modeli ile mesleklerini bizzat sahada öğrenme fırsatı yakaladıklarını belirtti.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]